Hoe u na de vakantie weer opgeladen aan het werk kunt – Hotel & Wellness ZUIVER

Hoe u na de vakantie weer opgeladen aan het werk kunt

De overgang van vakantie terug naar kantoor kan moeilijk zijn. Hier leest u hoe u het gemakkelijker kunt maken.

Terugkeren naar het werk is gemakkelijk voor diegenen die het geluk hebben gepassioneerd te zijn in hun beroep. Maar voor alle anderen kan het een hele uitdaging zijn om na de vakantie weer aan het werk te gaan. Om de lusteloosheid, de luiheid, het gebrek aan concentratie en de vermoeidheid te verlichten die velen voelen op hun eerste werkdag na de zomervakantie, hebben wij enkele handige tips.

Wanneer de vrije dagen ten einde lopen, kan het een uitdaging zijn om de routinetaken weer op te pakken. Een positieve houding is essentieel om de overgang tussen vakantievrijheid en werkverantwoordelijkheden en -verplichtingen gemakkelijker te maken. Het is van cruciaal belang dat u zich op het heden concentreert en niet aan het verleden denkt. Wees dankbaar dat je hebt kunnen genieten en vier het plezier dat je hebt gehad, maar wees ook dankbaar dat je een baan hebt.

Het terugkeren van je vakantie tot de allerlaatste seconde uitstellen is geen goed idee, want de plotselinge verandering van levensstijl kan het aanpassingsproces bemoeilijken. Daarom raden wij aan een paar dagen voor je weer aan het werk gaat terug te komen van vakantie, zodat je je schema en routines geleidelijk kunt organiseren: sta vroeg op, maar doe het rustig aan, pak je koffer uit, vul de koelkast en ruim je huis op, zodat je langzaam weer op gang kunt komen. Wij raden u ook aan weer gezond en evenwichtig te gaan eten en goed te slapen nu u de zomerse uitspattingen en het onregelmatige vakantieschema achter u laat.

De wekker gaat

Hoewel dit iets is wat we regelmatig zouden moeten doen: sta op de eerste werkdag iets eerder op zodat je rustig en ongehaast kunt ontbijten, en besteed dan een paar minuten aan bewust stretchen en ademen om contact te maken met je lichaam en jezelf voordat je contact maakt met de rest van de wereld. Probeer vroeg op kantoor te komen om meer ontspannen te beginnen en neem zoveel pauzes als je nodig hebt, zodat je niet uitgeput raakt, praat met collega’s om erachter te komen wat er is gebeurd terwijl je weg was, en, heel belangrijk, stel prioriteiten.

Je hebt waarschijnlijk duizenden ongelezen e-mails en je zult ze niet allemaal op de eerste dag kunnen beantwoorden, dus begin met de meest dringende en laat de rest voor later. Het is ook goed om vrijetijdsactiviteiten te plannen aan het einde van de werkdag, zodat u niet meteen naar huis gaat na het werk: spreek af met uw familie of vrienden om bij te praten, ga een eindje wandelen of sporten.

Lees ook: sauna met een heerlijke overnachting