3 dagelijkse routines om te heroverwegen – Hotel & Wellness ZUIVER

3 dagelijkse routines om te heroverwegen

Het integreren van routine in je dagelijks leven is een krachtige vorm van zelfzorg.

Routine elimineert de stress van het moeten nemen van beslissingen. Het brengt het zenuwstelsel tot rust, en herhaaldelijk wordt het onze nieuwe manier van ons dagelijks leven. Een paar aanpassingen aan de volgende routines kunnen wonderen doen voor je mentale en fysieke welzijn.

Hier zijn drie dagelijkse routines die u misschien wilt heroverwegen:

1: Uw ochtendroutine

Begint u de dag op een manier die u klaarstoomt voor de rest van de dag? Pas op dat u niet te snel naar uw telefoon grijpt en uzelf blootstelt aan de drukte in uw inbox of de energie die u kwijt raakt van het scrollen op sociale media. Richt je ochtend anders in door prioriteit te geven aan een activiteit die je een goed gevoel geeft. Als je niet weet waar je moet beginnen, probeer dan een meditatievorm, lichaamsbeweging, of een koude douche.

2: Uw werkroutine

Neemt u voldoende pauze gedurende uw werkdag? Ons vermogen om productief te zijn bereikt een hoogtepunt na ongeveer anderhalf tot twee uur. Daarna hebben we een pauze nodig om weer echt productief te zijn. Een pauze van 20 minuten is ideaal, maar 10 minuten is beter dan niets.

Het geheim van een productieve werkdag en gezond blijven is dus om deze natuurlijke ritmes in ere te houden en pauzes in te lassen in je werkdag.

3: Uw avondroutine

Gunt u uzelf de tijd om te ontspannen aan het einde van de dag? Een van de nuttigste dingen die we kunnen doen om ons lichaam voor te bereiden op de slaap, is onze ogen een pauze te gunnen van het scherm. Twee uur voor het slapengaan beginnen met ontspannen is ideaal, maar zelfs 30 minuten is al goed. Probeer een warm bad te nemen, een boek te lezen, wat lichte stretchoefeningen te doen of een dagboek te schrijven voordat u in slaap valt.