5 winterse tips voor een dagje sauna in de kerstvakantie

5 winterse tips voor een dagje sauna in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat voor de deur! En met de korte dagen, guur weer en weinig zon kan ons immuunsysteem in de winter wel een boost gebruiken. Ontspan in heerlijk warme wellnessbaden en detox je lichaam met een heet saunabezoek. Weten wat je nog meer kan doen om ultiem te genieten deze kerstvakantie? Met deze tips leg je jezelf lekker in de watten.

1. Verwarm jezelf bij het vuur in de haardsauna

Wat is er nou fijner dan in de winter rond een knetterend vuur bij de open haard zitten. Heerlijk ontspannen in de haardsauna natuurlijk! Ervaar de gezelligheid van deze knusse sauna. Hier kom je ultiem tot rust, terwijl je opwarmt bij het vuur. Met de lage temperatuur van 80 °C is deze sauna voor iedereen toegankelijk, extra gezellig dus!

 

2. Ga er even tussenuit met een winterarrangement

Laat alle stress van de feestdagen van je afglijden met een van onze uitgebreide winter arrangementen. Geniet van een dagje sauna met fijne extra’s of verblijf een nacht in ons luxe hotel, waar je winterse gerechten krijgt opgediend, geniet van heerlijk ontspannen massages en natuurlijk van de prachtige omgeving van het Amsterdamse Bos.

3. Bereid je voor op het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat betekent ook dat het weer tijd is voor de goede voornemens. Wetenschap toont aan dat regelmatig sporten goed voor de geest is en je stemming positief beïnvloedt. Weg met de winterdepressie dus. Verbeter je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, met op de ene dag een yogales en op de andere een intensieve groepsworkout. Zo ga je fit het nieuwe jaar in.

4. Neem een luchtbad in de sneeuw

Een van de belangrijkste onderdelen van een saunabezoek is verkoeling zoeken na het opwarmen. Met de lage temperaturen in de winter biedt de natuur een mooie aanvulling op het koelproces. Loop eens met je voeten door de sneeuw en voel de warmte uit je lichaam wegebben. Sluit altijd af met een dompelbad of een douche onder onze koude waterval om de verkoeling compleet te maken. Ben je na je warmterust weer klaar om op te warmen? Geef dan je immuunsysteem een extra boost met een heerlijk ontspannen eucalyptus aromabad.

5. Geniet van een winters menu

Laat je verrassen door de heerlijke aardse smaken die de winter te bieden heeft. Onze chef-kok werkt met lokale en seizoensgebonden groenten, die je terug ziet komen in onze gerechten.

Lees ook: Hoe lang moet ik in een sauna blijven?