Tips om relaxter in het leven te staan – Hotel & Wellness ZUIVER

Tips om relaxter in het leven te staan

We leven in een drukke en hectische wereld en het kan soms moeilijk zijn om tot rust te komen.

Stress is een normaal lichamelijk en geestelijk verschijnsel dat bij iedereen voorkomt. Het is een reactie op een situatie waarin je je bedreigd voelt of je voelt dat je niet genoeg tijd hebt. Stress kan soms handig zijn, het kan je motiveren en helpen om beter te presteren. Maar wanneer stress langdurig aanhoudt, kan het invloed hebben op je fysieke en mentale gezondheid.
Gezond eten, voldoende beweging en ontspanning zijn belangrijk om fit en soepel door het leven te gaan. Helaas is het niet altijd makkelijk om aan al deze eisen te voldoen. Wij geven je 5 tips die je helpen ontspannen in het leven.

Lach

Lachen verlaagt je stressniveau vrijwel direct. Als je lacht dan maakt je lichaam endorfine aan, ook wel het gelukshormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een goed gevoel krijgt en daarnaast heeft het een kalmerende werking. Hoewel het in het begin best wat ongemakkelijke en onnatuurlijk aan kan voelen om bewust te gaan lachen, zal je merken dat het zorgt voor een meer ontspannen gevoel. Gemaakt of niet, lachen zorgt voor positieve energie. En laat dat nou net hetgeen zijn wat je nodig hebt om relaxter te zijn.

Focus op dankbaarheid

Dankbaarheid is een krachtige emotie die ons kan helpen om een gelukkig en voldaan leven te leiden. Wanneer we dankbaar zijn, nemen we de tijd om te erkennen wat er allemaal goed is in ons leven, in plaats van ons te concentreren op wat er fout is. Dit geeft je een positieve outlook die je kan helpen om beter te gaan slapen, je beter te concentreren, en je relaties te verbeteren. Het kan helpen om een vast moment op de dag te kiezen waarop je je focust op dankbaarheid.

Geniet van de kleine dingen

Vaak zijn het juist de kleine geluksmomentjes die je dag leuker maken. Probeer hier eens bewust naar te kijken. Misschien geniet je wel enorm van het eerste kopje koffie in de ochtend, een mooie bos bloemen op tafel of van een fijne ochtendwandeling met de hond. Door je bewust te zijn van deze fijne momenten en hier meer focus op te leggen, zorg je er automatisch voor dat je jezelf beter én relaxter voelt.

Ga eens wat vaker offline

We hebben het allemaal meegemaakt: je bent aan het scrollen door je social media-feeds en voelt je opeens gestrest. Of je bent midden in een gesprek met vrienden en je telefoon gaat. De neiging is groot om het gesprek even te onderbreken om je telefoon te pakken, maar soms is het beter om je telefoon even weg te leggen. Een online break, hoe kort ook, zorgt ervoor dat je weer meer tijd hebt om je op jezelf te focussen. Het zal in het begin best onrustig voelen, maar naar verloop van tijd zal je merken dat je je rustiger voelt en zelfs tijd over hebt.

Wandel in de natuur

Wandelen is één van de meest onderschatte vormen van oefening. Toch kan het je helpen om gezond en gelukkig te blijven. Naast het feit dat wandelen gezond is, kan het je ook helpen om te ontspannen. Dit komt doordat wandelen je uitnodigt om af te stemmen op je ademhaling en je tempo. Daarnaast kan de natuur rondom je je helpen om je te ontspannen. De frisse lucht kan helpen onze gedachten te verzetten en ons te concentreren op het moment.