5 tips voor de perfecte ochtendroutine: Makkelijk toe te passen!

Zo creëer je de perfecte ochtendroutine – 5 tips

Hoe ziet jouw ochtend eruit? Neem je de tijd om rustig te douchen en een gezond ontbijt voor jezelf te maken? Of ben je gehaast , ren je van hot naar her op zoek naar je sleutels? Wanneer je de dag rustig en zonder gehaast start, zet je de toon voor de dag. Een goede ochtendroutine is namelijk een belangrijk onderdeel van een gezonde en productieve dag. Maar hoe creëer je een fijne ochtendroutine die goed vol te houden is? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Maak je bed op

Soms zijn het de simpele dingen. Door iedere ochtend direct je bed op te maken, voelt dit als een eerste kleine overwinning van de dag, welke je kan aanzetten om meer taken aan te pakken. Het zorgt er letterlijk voor dat je productiever wordt.

Sta vroeger op

De wekker eerder zetten, het klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het is zo waardevol om je dag eerder te beginnen. Vroeg opstaan zorgt ervoor dat je de hele dag meer energie hebt en productiever bent. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de tijd hebt om rustig aan te doen. De dag rustig beginnen met een kopje koffie en een uitgebreid ontbijt. Klinkt niet verkeerd toch? Zorg er wel voor dat je voldoende slaap krijgt en ga dus eventueel wat eerder naar bed.

Mediteer

En als je dan toch eerder opstaat, gun jezelf dan een moment voor meditatie. Dit hoeft niet lang te duren. Een aantal minuten waarbij je in stilte op je ademhaling focust, stilstaat bij dankbaarheid en nieuwe intenties voor de dag zet. Meditatie helpt je bij stressreductie, een verbeterde concentratie, een verbeterde stemming en een versterking van je immuunsysteem. Geen slecht idee om je dag mee te beginnen dus.

Beweeg

We weten het allemaal, lichaamsbeweging is belangrijk. Door je dag te beginnen met beweging krijg je energie. Na een lange werkdag kan het goed zijn dat je geen zin meer hebt om te trainen, extra fijn dus als je dit al hebt gedaan. Ook hierbij geldt, het hoeft echt niet lang te duren om toch resultaat te bereiken. Denk aan een korte wandeling of een aantal oefeningen op een matje. Zorg er in ieder geval voor dat je hartslag omhoog gaat. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, wat zorgt voor een gelukkig gevoel. Door je dag te beginnen met een work-out, kun je de hele dag van dit gevoel genieten.

Vermijd social media

Je wordt wakker en opent direct je Instagram app om te beginnen met scrollen. Ineens zijn er 10 minuten voorbij. Herkenbaar? Social media neemt veel tijd in beslag en kan je mentale rust verstoren en stress veroorzaken. Onbewust vergelijk je jezelf met anderen, iets wat je zeker niet wilt in de ochtend. Het is niet per se verkeerd om social media te gebruiken in de ochtend, maar het is wel belangrijk om bewust te zijn van hoeveel tijd je eraan besteedt en hoe het je stemming en gedachten beïnvloedt. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak met jezelf maken om je social media apps het eerste uur nadat je wakker bent niet te openen.

Leestip: Social Media Break