Snel een sixpack krijgen – Hotel & Wellness ZUIVER

Snel een sixpack krijgen

Gespierde buikspieren zijn de heilige graal van veel fitnessfanaten. Veel mensen zijn daarom ook trots dat ze een sixpack hebben en doen er alles voor om deze dan ook te behouden.

Behalve atleten hebben de meeste mensen buikspieren die bedekt zijn met een laagje vet. Een deel daarvan zit aan de oppervlakte van de huid (onderhuids vet). Een ander deel zit diep in de buikholte zelf (visceraal vet). Hoe meer vet je hebt, hoe langer het zal duren om het kwijt te raken en dan om six-pack buikspieren te laten zien.

Je lichaamsvetpercentage verlagen

Het verlagen van uw lichaamsvetpercentage kan een lang en moeizaam proces zijn.

Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift ObesityTrusted Source wijst uit dat in de Verenigde Staten de gemiddelde vrouw ongeveer 40 procent lichaamsvet heeft en de gemiddelde man ongeveer 28 procent. Vrouwen hebben van nature meer vet dan mannen vanwege het hormoon oestrogeen.

De meeste mannen en vrouwen moeten minstens de helft van hun lichaamsvet kwijtraken om buikspieren te krijgen. De American Council on Exercise zegt dat 1 procent lichaamsvet verlies per maand veilig en haalbaar is.

Gegeven die berekeningen, zou het een vrouw met gemiddeld lichaamsvet ongeveer 20 tot 26 maanden kosten om de juiste hoeveelheid vetverlies voor six-pack buikspieren te bereiken. De gemiddelde man zou ongeveer 15 tot 21 maanden nodig hebben.

Is een sixpack sneller haalbaar?

Of je sneller een sixpack kan krijgen is afhankelijk van je uitgangspositie. Denk hierbij aan je gewicht, je huidige voedingspatroon en je vetpercentage. Mensen met een hoog vetpercentage hebben eenmaal langer nodig om resultaat te behalen dan mensen met een laag vetpercentage. Hieronder geven wij je enkele tips om op een goede manier te werken aan je sixpack.

Voeding

  • Op de eerste plaats is het belangrijk om gezond en eiwitrijke voeding tot je te nemen
  • Vermijd zo veel mogelijk lekkernij zoals chips, snoep en drankjes met veel suiker
  • Zorg tot slot dat je genoeg vezels, mineralen en vitamines binnenkrijgt. Bijvoorbeeld uit groente, fruit, brood, rijst, etc.

Training

  • Zorg dat je een planning voor jezelf maakt waarbij je jezelf focust op het behoud van spiermassa. Probeer iedere week 3 keer een training in te plannen waarbij je werkt aan kracht. Door regelmatig je spieren te belasten bescherm je het lichaam tegen spierafbraak.
  • Zorg er daarnaast voor dat je ook regelmatig een cardiotraining afwerkt. Dit zorgt voor afwisseling en het is bovendien essentieel voor lichaam en geest.

Afvallen in je eigen tempo

Het is normaal om zo snel mogelijk gewicht te willen verliezen. Maar je hebt waarschijnlijk te horen gekregen dat het beter is om in een langzaam, gestaag tempo af te vallen.

Dat komt omdat de meeste studies aantonen dat mensen die langzaam gewicht verliezen meer kans hebben om het op langer termijn langer vol te houden. Langzaam afvallen brengt ook veel minder gezondheidsrisico’s met zich mee. Neem dus rustig de tijd om je doelen te behalen.

Hoe vaak moet je jouw buikspieren trainen?

Om resultaten te boeken en overtraining te voorkomen, hoef je maar 2 keer per week een buikspier workout in te plannen. Probeer tijdens die trainingen een verscheidenheid aan core-oefeningen te doen. Dus niet alleen maar crunches. Andere oefeningen zouden kunnen zijn: planken, cable woodchops, en abdominal rollouts.