Ontspannen tijdens het studeren – Hotel & Wellness ZUIVER

Ontspannen tijdens het studeren

Het studentenleven vergt soms veel van een mens. Naast de studie hebben studenten een overvolle agenda, vol met social verplichtingen en vaak ook nog een bijbaan. Weinig tijd voor ontspanning, stress omtrent de studie, weinig rust en een verminderde concentratie kunnen er voor zorgen dat je in een nare vicieuze cirkel beland. Des te belangrijker om af en toe even een moment voor jezelf te nemen en de batterij weer helemaal op te laden!

Plan pauzes in

Veel studenten hebben de neiging om achter elkaar door te blijven leren. Echter is veel belangrijker om af en toe even een pauze in te lassen. Leg je studieboeken even weg, en laat je agenda even een dag leeg. Je zal merken dat dit je echt goed zal doen!

Hoe vaak moet je een pauze nemen tijdens het studeren?

Plan voor jezelf om de twee uur een pauze in. Het maakt niet uit hoeveel tijd je nog hebt tot je tentamen, de leerstof die je er na twee uur nog probeert in te stampen, zal amper blijven hangen.

Mediteren

Een paar minuten echt ontspannen kan al een hoop verschil maken. Probeer eens te mediteren en ontspanning toe te staan. Ga even op bed liggen en probeer even aan helemaal niets na te denken. In het begin zal dit moeilijk zijn maar hoe vaker je het oefent, hoe beter het zal gaan. Ook zijn er diverse meditatie apps die je kunnen helpen om te ontspannen.

Even een paar uur geen telefoon

Je telefoon is misschien wel de grootste afleiding en daarnaast ook een instrument dat niet bijdraagt aan ontspanning. Probeer eens een aantal uur afstand te doen van je telefoon en gebruik deze momenten om je volledig te focussen op bijvoorbeeld je energielevel.

Wat veel studenten niet weten is dat een dagje spa de perfecte manier is om even afstand te doen van je telefoon. Een telefoon is in de spa niet toegestaan en dient daarom ook in je locker te blijven. Je zult merken dat je ongemerkt 5 á 6 uur niet op je telefoon kijkt. Je keert echt als herboren weer richting huis.

Boek een massage

Een andere manier om even afstand te doen van je te telefoon is door te genieten van een massage. Een massage zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Na de behandeling zul je merken dat je helemaal klaar bent om verder te gaan met de dagelijkse gang van zaken.