Gezonde balans tussen thuissituatie en vitaliteit – Hotel & Wellness ZUIVER

Gezonde balans tussen thuissituatie en vitaliteit

In de tijd van het coranavirus zijn we verplicht om allemaal thuis te blijven of thuis te werken. De dagelijkse routine is opeens compleet verdwenen. Kinderen naar school brengen, werken, huis schoonmaken, eten koken, sporten en het onderhouden van sociale contacten, alles is ineens ‘on hold’ gezet. Wat betekent dat ‘on hold’ zetten nu eigenlijk? We zijn letterlijk in het ‘nu’ en weten niet wat er morgen of volgende week gaat gebeuren. Je bent op jezelf en je gezin aangewezen, en dat is best wel even wennen. Jullie zijn ineens 24/7 bij elkaar en alle activiteiten gebeuren thuis, op een paar vierkante meter. Je bent ineens docent(e) en sportinstructeur en je maakt van je huis maar een speeltuin om de kinderen bezig te houden (en te voorkomen dat ze alles afbreken). Aan het einde van de dag moet je alles weer opruimen en schoonmaken en plof je uitgeput op de bank. Probeer dus elke dag wat tijd voor jezelf vrij te maken! Wees lief voor jezelf en pak dat moment.

Enkele tips van Zuiver:

Mediteren

Pak een yogamatje of een dikke handdoek waar je op kunt zitten en ga mediteren. Adem enkele seconden diep in en uit. In door de neus en uit door de mond. Begin de eerste keer met 2 minuten en bouw dit op. Via Spotify kun je bovendien diverse meditatie sessies beluisteren.

Beauty rituelen

Vergeet vooral niet tijd te nemen voor je beauty rituelen. Je huid is belangrijk en beschermt je tegen alle invloeden van buitenaf. We zien vaak aan de huid of we ons goed voelen of niet. Vanuit binnen kunnen we door voeding, sporten en goede nachtrust zorgen dat we ons vitaal voelen en dat straal je uit. Beauty rituelen zijn hulpmiddelen om ons nog beter te voelen.

Deze rituelen zijn voor dames en heren

Scrub één keer per week de huid. Gebruik voor het gezicht een zachte scrub. Voor het lichaam mag het iets grover zijn, dit hangt af van de gevoeligheid van de huid. Hierdoor geef je je huid een impuls om de celdeling te stimuleren met als eindresultaat: een stralende huid die zacht aanvoelt. Scrub het liefst in de avond. De nacht zorgt namelijk voor het herstel van de huid. Wil je toch in de ochtend scrubben, vergeet dan niet een spf te gebruiken als je naar buiten gaat. De stralen van de zon in het voorjaar zijn erg sterk!

Neem één keer in de week een vochtmasker of gebruik een serum, beiden op basis van hyaluronzuur. We bestaan voor 65% uit water. Naast de 1,5 tot 2 liter water die we dagelijks moeten drinken is het ook goed om vocht (lichaamseigen hyaluronzuur) aan de eerste twee lagen van de opperhuid toe te voegen. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid gaat stralen en het geeft de huid meer volume.

Vergeet nooit je reinigingsritueel. Dit is het belangrijkste van de gehele verzorging. Het liefst twee keer per dag: in de ochtend en avond. ’S Avonds reinig je letterlijk de dag eraf. Alle vuiligheid die zich in de lucht verspreid wordt opgevangen door de huid. Daarnaast gebruiken dames ook vaak make-up. Om langer van je mooie huid te genieten is het van belang de make-up voordat je gaat slapen te verwijderen. Reiniging kan door een reinigingscrème, lait, micelair water of face wash (niet voor het verwijderen van make-up). Voor de heren is het ook belangrijk om de huid te reinigen, zodat er geen ontstekingen ontstaan waardoor het scheren moeilijker en pijnlijker wordt. Dit geldt ook voor het scrubben.

Gebruik aansluitend een lotion om de ph-waarde van de huid in balans te brengen. Zo hebben bacteriën minder toegang tot de huid en worden de nacht- of dagcrème serums beter opgenomen door de huid. Dit alles sluit je af met het aanbrengen van een oogcrème en een dag- of nachtcrème. Dit ritueel zal in de ochtend of avond een half uur van je tijd in beslag nemen. Een half uur helemaal voor jou alleen. Het eindresultaat: je gaat er van stralen! Van binnen én buiten!