Stress verminderen met deze 3 veel gebruikte methodes!

Ontspannen kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is om rust in uw hoofd te brengen. Wij hebben verschillende tips die kunnen helpen bij ontspanning. Probeer één van deze oefeningen dagelijks te doen.

De oefeningen tegen stress:

  • Sport
  • Yoga
  • Ademhalingsoefeningen

Waarom sporten beter helpt tegen stress: 3 redenen

Door te bewegen gaat er veel spanning van u af, dat weten we inmiddels allemaal. Maar waarom is sporten het succes tegen stress. WIj geven u een aantal voorbeelden:

1. Rennen maakt gelukkig

Met een matige inspanning van 30 tot 60 minuten worden de stemming verhogende stofjes endorfine en serotonine vrijgegeven. Deze hormonen zorgen voor een ontspannen gevoel na een zware workout. Het stemming verhogende stofje endorfine maakt u blij en geeft u een goed humeur.

2. Sport is een afleiding tegen stress

Tijdens sporten legt u de focus meestal alleen op de lichaamsbeweging, hierdoor zal de stress ook een stukje minder worden. U krijgt afleiding door je oefening juist uit te voeren. Problemen waar u echt als een last naar toe keek zijn na het sporten een stuk positiever.

3. Sporten maak je beter bestand tegen stress

Als u regelmatig beweegt, reguleert het stressniveau in het lichaam. Door sporten traint u de afgifte van stresshormonen, hierdoor bouw je meer stressbestendigheid op. Op deze manier kunnen we nieuwe stressmomenten op een meer ontspannen manier ervaren.

Yoga

Veel mensen zijn weer opzoek naar een balans. Dat is niet gek, want we leven tegenwoordig in een samenleving waar de overprikkeling door de technologie steeds groter is. Veel mensen ervaren door middel van yoga positieve effecten. Bij Yoga gaat het erom dat je je bewustzijn vergroot. Ook door middel van de houdingen bij Yoga creëert u ruimte in uw lichaam die de energie vrij laat komen.

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen helpen goed om het lichaam en geest te ontspannen. Het helpt stress te verlichten en het laat zelfs je bloeddruk dalen. Er zijn genoeg verschillende ademhalingsoefeningen te vinden op YouTube.

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende stress symptomen

Open chat
Bereikbaar van 10:00 - 17:00 uur
Bereikbaar van 10:00 - 17:00 uur. U kunt Whatsapp gebruiken voor het stellen van een vraag. Een reservering kunt u uitsluitend maken via zuiveramsterdam.nl/reserveren