Stress verminderen

Wil je dat stress een minder grote rol gaat spelen in je leven? Wil je het gevoel van stress verminderen en met een ontspannen gevoel door het leven gaan? Laat je dan inspireren door de onderstaande tips:

1. Verminder stress door te bewegen

Wellicht zal je merken dat je tijdens een stressvolle periode moeilijk kan ontspannen. Daarom is het juist goed om actie te ondernemen en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Wanneer je in een stressvolle periode zit maakt je lichaam adrenaline aan. Door te gaan sporten of te bewegen breek je deze stof weer af. Je zal merken dat je na een uur bewegen al een stuk fitter en meer ontspannen voelt dan ervoor.

2. Let op je voeding

In een stressvolle periode kan je merken dat je meer trek krijgt in zoetigheid en ongezonde snacks. Probeer deze verleiding te weerstaan en kies voor gezonde voeding. Let op dat je voldoende vitamines binnenkrijgt waaronder vitamine C, magnesium, calcium en vitamine B. Tot slot is het aan te raden om zo min mogelijk cafeïne en alcohol te nuttigen. Vooral cafeïne stimuleert te aanmaak van het stresshormoon cortisol.

3. Let op je ademhaling

Het verminderen van stress begint ook met het bewust worden van je ademhaling. In een gestreste situatie zijn we vaak gewend om hoog en oppervlakkig te ademen. Probeer er voor te zorgen dat je een stabiele buikademhaling hebt. Je zal merken dat dit een positief effect heeft op jouw stresslevel.

4. Verg niet te veel van jezelf

Ons sociale leven, drukte op werk en wellicht ook het gezinsleven zorgen ervoor dat je dagelijks ontzettend veel aan je hoofd hebt. Probeer daarom één ding te gelijk te doen en neem daar de tijd voor. Verlaag daarnaast je leefritme en prop niet te veel activiteiten en verplichtingen in één dag. Je zal merken dat je hiermee minder gestrest raakt in het dagelijks leven.

5. Plan een heerlijke wellnessdag

De warmte van de sauna zorgt voor diepe ontspanning van de spieren en geestelijke ontspanning. Je bent even niet meer bezig met werk of de thuissituatie. Bij Zuiver hebben we een breed aanbod aan sauna’s, variërend in temperatuur en werking. Let op: indien je medicijnen slikt of onder behandeling staat dan raden wij jou aan om eerst in contact te treden met jouw huisarts.

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook