Help! Mijn vriend(in) durft niet naar de sauna – Hotel & Wellness ZUIVER

Help! Mijn vriend(in) durft niet naar de sauna

Het is voor veel mensen best spannend: de eerste keer naar de sauna. Logisch, want je stapt voor een middag of avond uit je comfortzone en je stelt je letterlijk bloot aan een dagje sauna. Ook voor mensen die meerdere keren per jaar naar de sauna gaan blijven de eerste minuten in een spa soms ‘even wennen’. In dit artikel legt Zuiver uit waarom een spa bezoek eigenlijk helemaal niet zo spannend is en wat je kunt verwachten tijdens je eerste saunabezoek.

Je bent niet altijd naakt

De misvatting die bij veel beginnende saunagangers heerst is dat je verplicht bent om de hele dag naakt rond te lopen. Dat is echter niet het geval. In de openbare ruimtes wordt vaak een handdoek omgeslagen of wordt een badjas gedragen. Daarnaast is het in onze horecagelegenheden zelfs verplicht om een badjas te dragen. De tijd dat je daadwerkelijk naakt bent valt dus eigenlijk wel mee.

Bij iedereen ligt de focus voornamelijk op zijn/haar eigen saunadag

Een veelgehoorde misvatting onder de beginnende saunabezoeker is dat je de hele dag bekeken wordt. Met deze gedachte in het achterhoofd zijn de eerste minuten in de sauna voor sommige mensen ongemakkelijk. Echter beleeft iedereen zijn saunadag op zijn eigen manier en ligt de focus voornamelijk op zijn/haar eigen saunadag. Een veelgehoorde reactie van gasten is dat ze zich na een paar minuten al op hun gemak voelen. Veel gasten geven aan dat ze zich helemaal niet bekeken voelen en daarom ook kunnen genieten van een heerlijke spa dag.

Bang om met veel mensen in de sauna te zitten

Zeker als beginnende saunabezoeker is het fijn als je in alle rust kunt wennen aan het spa gevoel. Veel gasten vragen daarom op voorhand wat een rustige dag is om Zuiver te bezoeken. Wat gasten niet weten is dat Zuiver beschikt over 13.000 m² aan wellnessfaciliteiten. Door de grote oppervlakte van onze spa verspreiden onze gasten zich over alle faciliteiten waardoor je in alle rust kunt genieten van onze sauna’s of baden. Daarnaast hanteert Zuiver een beperkte beschikbaarheid waardoor er nooit te veel gasten in onze spa verblijven.

Gastvrouwen

Als je voor de eerste keer naar de sauna gaat dan is het begrijpelijk dat je nog niet op de hoogte bent van alle sauna– en huisregels. Om die reden lopen er iedere dag gastvrouwen rond in onze spa die je kunnen helpen bij vragen of onduidelijkheden. De gastvrouwen staan op ieder moment voor je klaar en leggen je graag alles uit omtrent regels en sauna etiquette.