De perfecte powernap

Onderstaande tips zijn geschreven in de periode van het Corona-virus. Echter zijn deze tips voor altijd van toepassing. Lees ze daarom aandachtig door.

Nu de meeste mensen noodgedwongen thuis moeten blijven beperkt dit ons in het dagelijks leven. Echter biedt deze tijd ook veel kansen. Bijvoorbeeld om weer bij te komen van een drukke en/of stressvolle periode op werk. Heb je tussen het thuiswerken door even tijd voor jezelf? Gun jezelf dan eens een powernap! In dit artikel leggen wij alles uit over de perfecte powernap!

De duur van een powernap

Een powernap is kort maar krachtig. Het is daarom niet de bedoeling dat je 2 of 3 uur achter elkaar gaat slapen. Teveel slapen zorgt voor een bijverschijnsel genaamd hypnopompie, ook wel sleep inertia genoemd. Dan voel je je na de powernap gedesoriënteerd en wankel. Er zijn de afgelopen jaren diverse onderzoeken gedaan en volgens de Better Sleep Council is een powernap van 15 á 40 minuten optimaal. Zet je wekker daarom op 30 minuten zodat je altijd zeker bent dat je niet te lang slaapt.

Het juiste moment voor een powernap

Naast de duur van je nap is ook het moment een belangrijke factor. Je wilt namelijk niet dat de kwaliteit van je nachtslaap in het geding komt. Je kan daarom het beste een powernap inplannen tussen 11:30 en 15:00 uur. Plan een ‘middagdutje' nooit in na 15:00 uur. Daarmee vergroot je de kans dat je niet moe zult zijn rond bedtijd. Ook heb je dan een verhoogde alertheid waardoor inslapen veel moeilijker zal zijn.

Ademhaling

De laatste tip voor een succesvolle powernap is om aandacht te besteden aan je ademhaling. Als je uit het niets gaat liggen dan zit je brein nog vol met indrukken en informatie. Het stormt nog in je hoofd. Maar wanneer je de focus legt op je ademhaling zal je merken dat je sneller ‘wegzakt’. Uit een onderzoek van NASA bleek dat mensen met een goede, rustige ademhaling binnen 5 á 6 minuten weg waren.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook