Wat is een klankschalensessie? Alle informatie over deze sessies!

Wat is een klankschalensessie?

Een klankschalensessie is een sessie waarbij geluiden worden gemaakt met klankschalen. Klankschalen zijn metalen of glazen schalen die, als ze worden aangeslagen, een uniek klankpatroon produceren. Dit klankpatroon wordt beschouwd als helend en ontspannend.

De klankschalen worden gebruikt als een soort muziekinstrument en kunnen zowel individueel als in groepen worden gebruikt. De sessie kan bestaan uit het luisteren naar het geluid van de klankschalen, het zingen van klanken of zelfs het aanraken van de schalen om de trillingen te voelen.

Veel mensen beweren dat ze na een klankschalensessie ontspannen en gereset voelen en dat de klanken helpen bij het ontspannen van de spieren en het verbeteren van de slaap en het humeur.

Waarom zijn klankschalensessies populair?

Klankschalensessies zijn populair vanwege de aantrekkelijke en ontspannende klanken die ze produceren en de beweerde gezondheidsvoordelen die worden geassocieerd met het luisteren naar deze klanken. Veel mensen vinden het prettig om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress en drukte, en klankschalensessies bieden hiervoor een unieke en interessante ervaring.