Yoga Amsterdam: Geestelijk als lichamelijk gezondheid!

Werk aan een soepeler lichaam

Yogalessen bij Zuiver

Leer beter ontspannen en op de juiste manier adem te halen. Werk aan een soepeler lichaam en verbeter je evenwichtsgevoel. Ontstress en neem uitgebreid de tijd voor jezelf. Fitness Zuiver heeft een gevarieerd aanbod aan yoga- en pilateslessen voor alle niveaus en leeftijden.

Kundalini yoga

In April 2023 introduceren wij bij fitness Zuiver Amsterdam: Kundalini yoga. Een yogasoort die hoofdzakelijk om ademhalingstechnieken, het zingen van mantra’s (chanting) en meditatie gaat. Door deze combinatie van technieken kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken.

Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. En na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Maar Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als een meer praktisch niveau. Op de langere termijn kan deze yogavorm je bijvoorbeeld helpen groeien als mens, en je handvaten geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.

Proefles aanvragen

Detox Yoga

Hoe gezond we ook proberen te leven, ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Detox yoga helpt jouw lichaam deze gifstoffen kwijt te raken door een combinatie van de zachte flow (bijvoorbeeld zonnegroeten), twisthoudingen en ademhalingsoefeningen. Hierdoor wordt jouw lichaam gezonder en voel jij je fitter en energieker.

Proefles aanvragen

Bewust ademhalen

en natuurlijk bewegen

Hatha Yoga lessen

Deze klassieke vorm van yoga is inspannend voor het lichaam en ontspannend voor de geest. Bewust ademhalen en natuurlijk bewegen staan centraal, met als doel ontspanning, bewustwording, innerlijke rust en nieuwe energie in een gezond lichaam. De les eindigt met een meditatie zodat jij de yogales goed kan laten ‘indalen’.

Restorative Yoga

Bij deze milde yogavorm krijgt jouw zenuwstelsel een reset en vloeien spanningen uit jouw lichaam en hoofd om jezelf op een diep niveau te voeden met energie. De ademhalingsoefeningen, zachtere (ondersteunende) houdingen, geleide meditatie en lange savasana (eindontspanning) helpen bij stress en het herstel van blessures, burn-out of ziekte.

Proefles aanvragen

Vinyasa Yoga

Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De bewegingen tijdens deze les zijn dan ook gebaseerd op de ademhaling. In de regel gaan bewegingen omhoog gepaard met inademen terwijl omlaaggaande bewegingen samengaan met uitademen. Naast de ademhaling werk je aan spierkracht, flexibiliteit en ontspanning. Van deze yogavorm krijgt je tevens meer energie.

Meer over Fitness Zuiver

Een ontspannende yogavorm

Yin Yoga

Deze zachte yogavorm richt zich op de dieperliggende spieren, pezen en gewrichten. Vergeleken met andere yogalessen wordt er bij Yin yoga langer op één houding geconcentreerd. Een ontspannende yogavorm die zorgt voor souplesse en balans. Een meditatieve vorm van yoga die de beweeglijkheid op een gerichte manier bevordert.

Yin Flow Yoga

Yin Flow Yoga is een rustige yogales welke gericht is op strekkingen en twists. Vergeleken met Yin Yoga is dit een meer beweeglijke variant. Het principe van focussen op de dieperliggende spieren, pezen en gewrichten is ook bij deze vorm van toepassing. Iets meer beweging, maar nog altijd heerlijk rustgevend.

Contact opnemen

Tegen stress en slapeloosheid

Yoga Nidra

Deze oude meditatietechniek bestaat uit zachte yogaoefeningen, waarna je ontspannen op je rug gaat liggen en stil blijft tot het einde van de les. Je bereikt een staat van ontvankelijke ontspanning waarbij je wakker en alert blijft. Deze yogavorm helpt tegen stress en slapeloosheid en geeft inzicht in persoonlijke problemen.

Lees meer

Yoga & Flexibility

Deze yogales is speciaal ontworpen voor het stretchen van het gehele lichaam voor meer flexibiliteit. Het eerste uur worden statische en dynamische poses met elkaar afgewisseld om het lichaam een diepe stretch te geven. Het laatste kwartier wordt besteed aan yin poses die langer worden vastgehouden voor de dieperliggende spieren.

Dagpas aanvragen

Ademhaling en vloeiende bewegingen

Pilates

Het uitgangspunt van pilates is een goed evenwicht, zowel geestelijk als lichamelijk. De aandacht ligt bij concentratie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Je versterkt je lichaam, concentreert je op de ademhaling en vergroot je souplesse. Speciale aandacht gaat uit naar je buik, onderrug en bilspieren. Luisteren naar je eigen lichaam staat centraal.

Inschrijven

Yin & Restorative Yoga

Yin & Restorative Yoga is een meditatieve vorm van yoga gericht op het diep ontspannen en herstellen van lichaam en geest. Denk aan een serie van zittende en liggende houdingen die 3-5 minuten aangehouden worden.
Door gebruik te maken van kussens, blokken, dekentjes etc. blijven de spieren ontspannen terwijl de gewrichten en bindweefsel gestimuleerd worden. Hierdoor zal eventueel gestagneerde energie weer gaan stromen. Een heerlijke les om te ont-stressen en even helemaal op te laden.
Deze les is geschikt voor beginners en gevorderden.

Open chat
Bereikbaar van 10:00 - 17:00 uur
Bereikbaar van 10:00 - 17:00 uur. U kunt Whatsapp gebruiken voor het stellen van een vraag. Een reservering kunt u uitsluitend maken via zuiveramsterdam.nl/reserveren