Page 55 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 55

Top voor een feestje   Pesto                 Geroosterde bloemkool             Verwarm de oven voor op 200 graden.

            •   flinke bos basilicum (ca. 30 g)
                                                                                Meng de kikkererwten in een kom met de
                                              •   400 g bloemkool
 of gewoon een avondje thuis...  •   3 el extra vierge olijfolie  •   1 el currykruiden  olijfolie, baharat, chilipoeder en sesam-
            •   40 g parmezaanse kaas, geraspt
                                              •   3 el olijfolie
                                                                                zaadjes en schep op een met bakfolie be-
 Genieten van   •   30 g pijnboompitten       •   1 teen knoflook, uitgeperst   klede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven,
                                                                                schep om en zet nog eens 10 minuten in
            •   1  teen knoflook
                                              Verwarm de oven voor op 200 graden.
                                                                                de oven tot de kikkererwten lekker kro-
       gezonde snacks  Rooster de pijnboompitten in een droge   Snijd  de  bloemkool  in  dunne  plakken  of   kant zijn. Serveer in een puntzakje.
                                              roosjes. Meng in een kom met de curry-
            koekenpan.  Meng  alle  ingrediënten  met
            een  staafmixer  of  blender  tot  een  fijn
                                              kruiden, olijfolie en knoflook. Verdeel over
            mengsel.
                                              een met bakfolie beklede bakplaat en zet
                                              ca. 15 minuten in de oven tot de bloemkool   Lekker met:
                                              goudbruin is.                     •  aardbeien    •  radijs
 Met deze verse, smaakvolle, kleurrijke ingrediënten zet je in no time een      •  frambozen    •  wortel
 prachtige en gezonde snackplate op tafel. Succes verzekerd!  Humus             •  bramen       •  olijven
            •   3 el tahin                                                      •  blauwe bessen  •  sojabonen
            •   ½ citroen, uitgeperst         Geroosterde kikkererwten          •  druiven      •  artisjok
 Courgette-tonijn rolletjes  Tomatensalsa  •   1 teen knoflook  •   265 g kikkererwten,    •  romanesco  •  verse zalm
 •  2 courgettes,    Bestrijk de courgetteplakken aan beide   •   500 g tomaten in blokjes  •   1 tl gemalen komijn  uitgelekt en drooggedept  •  tomaatjes  •  gerookte kip
 in lange dunne plakken gesneden  kanten met olijfolie, grill in een grillpan   •   1 rode ui, gesnipperd  •   3 el extra vierge olijfolie  •   2 el olijfolie  •  komkommer   •  flatbread
 •   olijfolie  3-4 minuten aan twee kanten. Meng de   •   1 limoen, uitgeperst  •   265 g kikkererwten, uitgelekt  •   1 el baharat  •  paprika  •  crostini
 •   100 g ricotta  ricotta, tonijn, kappertjes en peper.   •   bosje basilicum, fijngehakt  •   ½ tl chilipoeder
 •   1 blikje tonijn in water, uitgelekt  Smeer het mengsel op de courgetteplak-  Meng  alle  ingrediënten  met  een  staaf-  •   1 el sesamzaadjes
 •   2 el kappertjes  ken en rol op.  Meng de tomatenblokjes, gesnipperde    mixer of blender tot een fijn mengsel.
 •   gemalen zwarte peper naar smaak  ui en het sap van de limoen en bestrooi
 met de fijngehakte basilicum.                                    LEKKER MET:

 GEROOSTERDE                                                     ARTISJOK
 BLOEMKOOL
 TOMATENSALSA


















                       HUMUS













 COURGETTE-TONIJN                                                                           LEKKER MET:            Fotografie: Brett Florens
 GEROOSTERDE
                                                                                            ROOD FRUIT
 KIKKERERWTEN
 ROLLETJES
               LEKKER MET:
                                                             PESTO
              ROMANESCO
 54     Zuiver 10 jaar magazine                                                               Zuiver 10 jaar magazine     55
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60