Page 55 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 55
Top voor een feestje Pesto Geroosterde bloemkool Verwarm de oven voor op 200 graden.
• flinke bos basilicum (ca. 30 g)
Meng de kikkererwten in een kom met de
• 400 g bloemkool
of gewoon een avondje thuis... • 3 el extra vierge olijfolie • 1 el currykruiden olijfolie, baharat, chilipoeder en sesam-
• 40 g parmezaanse kaas, geraspt
• 3 el olijfolie
zaadjes en schep op een met bakfolie be-
Genieten van • 30 g pijnboompitten • 1 teen knoflook, uitgeperst klede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven,
schep om en zet nog eens 10 minuten in
• 1 teen knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden.
de oven tot de kikkererwten lekker kro-
gezonde snacks Rooster de pijnboompitten in een droge Snijd de bloemkool in dunne plakken of kant zijn. Serveer in een puntzakje.
roosjes. Meng in een kom met de curry-
koekenpan. Meng alle ingrediënten met
een staafmixer of blender tot een fijn
kruiden, olijfolie en knoflook. Verdeel over
mengsel.
een met bakfolie beklede bakplaat en zet
ca. 15 minuten in de oven tot de bloemkool Lekker met:
goudbruin is. • aardbeien • radijs
Met deze verse, smaakvolle, kleurrijke ingrediënten zet je in no time een • frambozen • wortel
prachtige en gezonde snackplate op tafel. Succes verzekerd! Humus • bramen • olijven
• 3 el tahin • blauwe bessen • sojabonen
• ½ citroen, uitgeperst Geroosterde kikkererwten • druiven • artisjok
Courgette-tonijn rolletjes Tomatensalsa • 1 teen knoflook • 265 g kikkererwten, • romanesco • verse zalm
• 2 courgettes, Bestrijk de courgetteplakken aan beide • 500 g tomaten in blokjes • 1 tl gemalen komijn uitgelekt en drooggedept • tomaatjes • gerookte kip
in lange dunne plakken gesneden kanten met olijfolie, grill in een grillpan • 1 rode ui, gesnipperd • 3 el extra vierge olijfolie • 2 el olijfolie • komkommer • flatbread
• olijfolie 3-4 minuten aan twee kanten. Meng de • 1 limoen, uitgeperst • 265 g kikkererwten, uitgelekt • 1 el baharat • paprika • crostini
• 100 g ricotta ricotta, tonijn, kappertjes en peper. • bosje basilicum, fijngehakt • ½ tl chilipoeder
• 1 blikje tonijn in water, uitgelekt Smeer het mengsel op de courgetteplak- Meng alle ingrediënten met een staaf- • 1 el sesamzaadjes
• 2 el kappertjes ken en rol op. Meng de tomatenblokjes, gesnipperde mixer of blender tot een fijn mengsel.
• gemalen zwarte peper naar smaak ui en het sap van de limoen en bestrooi
met de fijngehakte basilicum. LEKKER MET:
GEROOSTERDE ARTISJOK
BLOEMKOOL
TOMATENSALSA
HUMUS
COURGETTE-TONIJN LEKKER MET: Fotografie: Brett Florens
GEROOSTERDE
ROOD FRUIT
KIKKERERWTEN
ROLLETJES
LEKKER MET:
PESTO
ROMANESCO
54 Zuiver 10 jaar magazine Zuiver 10 jaar magazine 55