Page 54 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 54

Top voor een feestje                                                      Pesto                             Geroosterde bloemkool             Verwarm de oven voor op 200 graden.

                                                                                                                                   •   flinke bos basilicum (ca. 30 g)
                                                                                                                                                                                                       Meng de kikkererwten in een kom met de
                                                                                                                                                                     •   400 g bloemkool
                                 of gewoon een avondje thuis...                                                                    •   3 el extra vierge olijfolie   •   1 el currykruiden             olijfolie, baharat, chilipoeder en sesam-
                                                                                                                                   •   40 g parmezaanse kaas, geraspt
                                                                                                                                                                     •   3 el olijfolie
                                                                                                                                                                                                       zaadjes en schep op een met bakfolie be-
            Genieten van                                                                                                           •   30 g pijnboompitten           •   1 teen knoflook, uitgeperst   klede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven,
                                                                                                                                                                                                       schep om en zet nog eens 10 minuten in
                                                                                                                                   •   1  teen knoflook
                                                                                                                                                                     Verwarm de oven voor op 200 graden.
                                                                                                                                                                                                       de oven tot de kikkererwten lekker kro-
                  gezonde snacks                                                                                                   Rooster de pijnboompitten in een droge   Snijd  de  bloemkool  in  dunne  plakken  of   kant zijn. Serveer in een puntzakje.
                                                                                                                                                                     roosjes. Meng in een kom met de curry-
                                                                                                                                   koekenpan.  Meng  alle  ingrediënten  met
                                                                                                                                   een  staafmixer  of  blender  tot  een  fijn
                                                                                                                                                                     kruiden, olijfolie en knoflook. Verdeel over
                                                                                                                                   mengsel.
                                                                                                                                                                     een met bakfolie beklede bakplaat en zet
                                                                                                                                                                     ca. 15 minuten in de oven tot de bloemkool   Lekker met:
                                                                                                                                                                     goudbruin is.                     •  aardbeien    •  radijs
            Met deze verse, smaakvolle, kleurrijke ingrediënten zet je in no time een                                                                                                                  •  frambozen    •  wortel
            prachtige en gezonde snackplate op tafel. Succes verzekerd!                                                            Humus                                                               •  bramen       •  olijven
                                                                                                                                   •   3 el tahin                                                      •  blauwe bessen  •  sojabonen
                                                                                                                                   •   ½ citroen, uitgeperst         Geroosterde kikkererwten          •  druiven      •  artisjok
            Courgette-tonijn rolletjes                                            Tomatensalsa                                     •   1 teen knoflook               •   265 g kikkererwten,           •  romanesco    •  verse zalm
            •  2 courgettes,                 Bestrijk de courgetteplakken aan beide   •   500 g tomaten in blokjes                 •   1 tl gemalen komijn             uitgelekt en drooggedept        •  tomaatjes    •  gerookte kip
              in lange dunne plakken gesneden  kanten met olijfolie, grill in een grillpan   •   1 rode ui, gesnipperd             •   3 el extra vierge olijfolie   •   2 el olijfolie                •  komkommer    •  flatbread
            •   olijfolie                    3-4 minuten aan twee kanten. Meng de   •   1 limoen, uitgeperst                       •   265 g kikkererwten, uitgelekt  •   1 el baharat                 •  paprika      •  crostini
            •   100 g ricotta                ricotta, tonijn, kappertjes en peper.   •   bosje basilicum, fijngehakt                                                 •   ½ tl chilipoeder
            •   1 blikje tonijn in water, uitgelekt  Smeer het mengsel op de courgetteplak-                                        Meng  alle  ingrediënten  met  een  staaf-  •   1 el sesamzaadjes
            •   2 el kappertjes              ken en rol op.                       Meng de tomatenblokjes, gesnipperde              mixer of blender tot een fijn mengsel.
            •   gemalen zwarte peper naar smaak                                   ui en het sap van de limoen en bestrooi
                                                                                  met de fijngehakte basilicum.                                                                          LEKKER MET:

                                                                                         GEROOSTERDE                                                                                    ARTISJOK
                                                                                          BLOEMKOOL
                                      TOMATENSALSA


















                                                                                                                                              HUMUS













                                                                                        COURGETTE-TONIJN                                                                                                           LEKKER MET:            Fotografie: Brett Florens
                                 GEROOSTERDE
                                                                                                                                                                                                                   ROOD FRUIT
                                KIKKERERWTEN
                                                                                             ROLLETJES
                                                                                                                                      LEKKER MET:
                                                                                                                                                                                    PESTO
                                                                                                                                     ROMANESCO
       54     Zuiver 10 jaar magazine                                                                                                                                                                                Zuiver 10 jaar magazine     55
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59