Page 39 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 39
advertorial
Lekkernijen voor vleeseters en vleesvrijen ZUIVERE
Iedere zondag maakte Oma Bob
voor familie garnalencroquetjes. CIJFERS
En al snel wist de hele buurt het
Leuke feitjes
uitgedrukt in cijfers...
Oma Bob woonde in Amsterdam, driehoog achter in de Potgieterstraat. Haar
kleinzoon Jurgen kwam er graag. Oma Bob was een echte verwen-oma.
Doordeweeks kwam Jurgen er voor een kopje thee. In het weekend was hij
er vooral op zondag. Want dan maakte ze garnalencroquetten. 30 30% van de spa bezoekers
komt op een badkledingdag.
Jaarlijks gebruiken ruim 1.000
Ze haalde de garnalen bij de lokale Ook vrienden en buren kregen Mee met de tijd gasten de vergaderfaciliteiten. 1.000
visboer, die de garnalen in alle ‘lucht’ van de lekkere baksels van
vroegte, in Zandvoort zelf uit de zee Oma Bob. De verse croquetten wer- Het assortiment van Oma Bobs is
viste. Dat zorgde voor verse garna- den ongebakken meegenomen en breed. Naast de ‘gewone’ bitterbal- 1.000.000 Zuiveramsterdam.nl heeft jaarlijks
len. In oude kranten verpakt nam ze thuis door iedereen klaar gemaakt. len en croquetten van rundvlees en ruim 1.000.000 bezoekers.
jaar’ award bij hotels.nl. 2018
ze mee naar huis. ’s Middags kwam Kleinzoon Jurgen werd kok, met zijn luxe kalfsvlees zijn er de onover-
Jurgen altijd bij zijn oma langs. Dan eigen restaurant. Daar maakte hij troffen draadjesvlees croquetten en Zuiver won in 2018 de ‘hotel van het
zat ze al garnalen te pellen. croquetten naar oma’s receptuur. bitterballen. Oma Bobs biedt nog
veel meer: croquetten en mini-cro-
quetten in mooie smaken als kreeft, 5 Een bezoeker verblijft gemiddeld
bospaddenstoelen, kaas/rucola 5 uur in de spa.
en bijvoorbeeld kipsaté. Ook de
op de tennisbanen gebruikt. 65.000
bitterballen zijn er in de ‘gewone’ Jaarlijks wordt er 65.000 kilo gravel
soorten. Maar ook in ‘specials’ zoals
De Prael bitterblond en pekingeend.
Daarnaast zijn er speciale bites 8,3 De spa faciliteiten worden gemiddeld
verkrijgbaar: kleinere met een 8,3 beoordeeld.
bitterballetjes als
283 personeelsleden. 283
exclusieve snack in Zuiver en Amstelpark tellen in totaal
de smaken thai curry
en geitenkaas.
Uniek zijn de Vlees- 5.000 In de spa wordt jaarlijks
vrije producten van 5.000 kilo scrubzout gebruikt.
Oma Bobs. Een mooi
Het 40 meter lange zwembad
assortiment voor vegetariërs in de spa bevat 336.000 liter water. 336.000
Eerst het staartje eraf, daarna het Die werden zo goed ontvangen dat
garnaaltje eruit. Haar kleinzoon hij besloot hiermee verder te gaan. en veganisten.
keek ademloos toe hoe zij daar- Hij begon met zijn bedrijf Oma Door de nieuwe LED lampen op de
na, met verse ragout en bouillon, Bobs Snacks. Anno nu is Oma Bobs 10
garnalencroquetjes maakte. Op de Snacks uitgegroeid tot totaalleve- tennisbanen wordt er 10% energie
achtergrond stond klassieke muziek rancier van bitterballen en croquet- bespaard.
aan. Oma Bob zat altijd aan de kop ten, ambachtelijk bereid met mooie
Amstelpark gebruikt zo’n
van de tafel croquetten ‘te draaien’. ingrediënten. Oma Bob maakte 25.000 tennisballen per jaar. 25.000
Eerst voor zichzelf en natuurlijk haar croquetjes met liefde. En met
voor haar kleinzoon. die liefde, worden de bitterballen en 145 Er worden per dag gemiddeld
Al snel wist de hele familie van de croquetten nog altijd gemaakt.
lekkernijen die ze maakte. Met de liefde van Oma Bobs 145 badjassen gebruikt.
xx ZUIVER 10 jaar magazine ZUIVER 10 jaar magazine xxZuiver 10 jaar magazine 39