Page 36 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 36
Om 5.30 uur start het team van HSO Schoonmaakservice met zo’n Luchtbehandeling
15 personen voor het dagelijkse schoonmaakonderhoud. Zij verzor- Als gast merk je waarschijnlijk niet dat iedere ruimte een andere
gen de schoonmaak voor het hele centrum, maar beginnen iedere luchtbehandeling heeft. Per ruimte wordt het klimaat aangepast
ochtend vroeg in de spa zodat alles perfect schoon is voor de eerste naar de functie van die ruimte. Zo is er bijvoorbeeld een andere
gasten. Denk hierbij aan het schoonmaken van onder andere alle temperatuur vereist in het restaurant, waar je lekker in je badjas zit
sauna’s, baden, douches, vloeren, deuren, handgrepen, trapleunin- te eten, dan in de spa, waar je zonder handdoek rondloopt.
gen en kleedkamers. En vergis je niet, alleen de spa heeft al 30 toi-
letten! Het is iedere dag weer een uitdaging om 13.000 m vloerop- Naast de alledaagse werkzaamheden zijn er uiteraard ook de grote
2
pervlak te laten blinken. verbouwingen, de controles vanuit de gemeente/provincie, en de
correctieve werkzaamheden die nodig zijn in de spa. Na 10 jaar
Terwijl de schoonmaak op alle fronten wordt verzorgd, doet de ontstaat er slijtage op diverse plekken welke allemaal behandeld
technische dienst de nodige onderhoudswerkzaamheden. Het team moeten worden. Ook al deze taken worden zoveel mogelijk buiten
van de technische dienst bestaat uit 10 medewerkers waaronder
een eigen tegelzetter, schilder, elektricien, timmerman, loodgieter en
een medewerker groenvoorziening. Zo maakt de tegelzetter iedere
ochtend een ronde langs de baden om de kapotte en beschadigde
tegels te repareren, worden alle sauna’s iedere ochtend gecontro-
leerd en wordt er één keer per week een controle gedaan of alle
verlichting naar behoren werkt.
Controle baden
Zeer belangrijk is een perfecte staat van het water in de verschil-
lende baden. Iedere nacht wordt het 40 meter lange zwembad door
middel van een robot schoongemaakt. De baden worden voor en
na sluitingstijd handmatig gecontroleerd. De temperatuur, de zuur-
graad (pH-waarde) en het chloorgehalte worden gemeten. Waar
nodig worden deze waarden bijgesteld. Bij Zuiver wordt niet zo-
maar chloor aan het water toegevoegd, maar wordt er door middel
van UV-licht eigen chloor gemaakt. Er wordt chloor opgewekt door
zout toe te voegen aan een vat met elektroden. Door de spanning
wordt er chloor opgewekt, dit proces heet zoutelektrolyse. Hierdoor
heeft het water een zoute smaak, heeft het geen chemische lucht openingstijd ingepland. Er komt dus behoorlijk wat kijken bij het be-
en heb je geen last van je ogen. Nog een bijkomend voordeel: het heren en exploiteren van faciliteiten van deze omvang en diversiteit.
is beter voor je huid én voor het milieu. Ondanks de toenemende Gelukkig kunnen we bij Spa Sport Hotel Zuiver altijd rekenen op de
stroom aan bezoekers slaagt Zuiver er toch in om het waterver- (passie)volle inzet van al onze medewerkers, zodat alle bezoekers
EEN OCHTEND bruik te verminderen. Dit komt mede door de plaatsing van de nieu- ongestoord kunnen genieten van een heerlijke wellnessdag.
we douches. Deze douches gaan – in tegenstelling tot voorheen –
Een greep uit de gebeurtenissen voor openingstijd:
vanzelf uit na 30 seconden.
05.30 uur Start schoonmaakteam
BIJ ZUIVER 07.00 uur Levering badjassen en handdoeken
07.00 uur Start Technische Dienst
07.30 uur Alle sauna’s starten automatisch met voorverwarmen
bereidt de eerste rituelen voor
08.00 uur Gastvrouw vult scrubzout bij en
Iedere dag opent de spa om 09.00 uur haar deuren. 08.00 uur Iedere sauna wordt handmatig geactiveerd en er vindt
een controle plaats of er geen storingen zijn
Voor die tijd zijn er al tientallen medewerkers in en 08.00 uur Het vuur in de open haard (openhaardsauna) wordt
uit gelopen en is er al flink wat werk verzet. Er moet aan gemaakt
immers heel veel gebeuren voordat onze gasten 08.30 uur Levering door Hanos en andere leveranciers
op een gezonde en veilige manier gebruik kunnen 08.55 uur De dagstart met de operationele afdelingen vindt
plaats, er wordt besproken of er die dag
maken van de faciliteiten. Fotografie: Brett Florens bijzonderheden zijn.
Zuiver 10 jaar magazine 31
36 Zuiver 10 jaar magazine Zuiver 10 jaar magazine 37