Page 26 - 2019 ZUIVER 10JAAR MAGAZINE
P. 26
Diëtist Fleur over leven & genieten...
Joie de
Vivre!
Fleur is sinds 2014 werkzaam bij Zuiver als
diëtist en helpt mensen hun voeding en life-
style te optimaliseren. Ze creeërt een gezond
voedingspatroon op maat en begeleidt bij het
doorbreken van ongezonde eetgewoonten.
Op die manier draagt ze bij aan het beha-
len van een ieders persoonlijke doelen en het
vasthouden van resultaten op lange termijn.
ONTSPANNEN & OVERNACHTEN Al 10 jaar komen bezoekers bij Spa Sport Hotel Zuiver relaxen, ontstres- Dr. Bruce Lipton, een celbioloog die onze geest met de wetenschap linkt,
sen, trainen, eten en overnachten. Even ‘ontsnappen aan de drukte van
verwoordt het mooi: “The moment you change your perception is the
de dag’ of ‘het hoofd leegmaken’. Fantastisch dat ons wellnesscentrum
moment you rewrite the chemistry of your body.”
OP ÉÉN LOCATIE zoveel mensen kan voorzien in die vaak hoognodige in- en ontspanning. Hoe mijn dag eruit ziet? Nou, ongeveer zo...
Maar toch zet het mij aan het denken; waarom rennen we zo hard, waarom
7.00: De wekker gaat. Ik maak ontbijt voor de kinderen en neem zelf een
loopt ons hoofd vaak over, accepteren we stressvolle deadlines en verlie-
zen we het echte genieten van het leven soms uit het oog? cappuccino en kwark met granola en fruit. Soms een groene smoothie.
Als diëtist zit ik inmiddels ook 10 jaar in het vak, waarvan bijna 5 jaar bij Om 8.25 uur spring ik op de fiets om mijn dochters naar school te brengen
Zuiver. Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen helpen, net dat en ga daarna direct door naar mijn werk.
zetje de goede kant op te geven, te motiveren en te inspireren, zodat ze 10.00: Ik eet een stuk fruit of geniet van een stukje taart van een jarige
weer happy zijn met zichzelf. Er gaat geen dag voorbij zonder dat iemand collega en drink een thee.
me vraagt hoe slecht brood of zuivel is, of iemand me vol overtuiging 12.30: Lunchpauze: Een restje avondeten van de dag ervoor zoals volko-
vertelt te zweren bij ongezoete overnight oats met honing, gewelde peul- renpasta, paprika, courgette en zalm of een salade van verse spinazie, ei,
vruchten met keltisch zeezout of glutenvrij-eivrij-sojavrij bananenbrood. fetakaas, tomaat, avocado en zilvervliesrijst. Ik drink water.
Zelfs in onze eerste levensbehoefte – waaronder eten en drinken kunnen 14.30: Klaar op werk, op de fiets om de kinderen uit school te halen.
worden gerekend – ontstaat er bij velen opeens stress. Menig hoofd loopt 15.30: Thuis neem ik een sneetje volkorenbrood met pindakaas of kaas,
over bij het pogen dit alles te combineren met het verzorgen van de kin- een handje noten en thee. Op lange werkdagen drink ik vaak een Fit Green
deren, het presteren op werk en iets leuks doen met je partner. Gelukkig Protein shake van Orangefit tussen mijn consulten door.
is goed en gezond eten eigenlijk best simpel. De adviezen die ik als diëtist 16.30: Lekker een uurtje buiten trainen met mijn beste vriendin en een
geef zijn niet heel spannend. Van mij hoef je geen uren in de keuken te bidon water. (Vrijdags drink ik vaak een drankje met collega’s).
staan met dure, uitheemse producten en mag je – tenzij je een allergie of 17.45: Koken en aan tafel. Een maaltijdsalade met zoete aardappel, een
medische aandoening hebt – eigenlijk alles eten, zolang het maar zo puur verse soep met brood, volkorenpasta met groente en vis uit de oven of
en onbewerkt mogelijk is. Simpel en relaxed. En dat is hoe een echt gezon- een lekkere pilav vol groente, verse kruiden en linzen. Ik drink er water bij.
de lifestyle zou moeten zijn. 19.30: Ik geniet van een decaf cappuccino met een stukje extra pure cho-
colade.
“Hoe doe jij dat dan?”, vragen veel mensen mij. Zelf heb ik recent extra 20.30: De kinderen slapen, ik duik op de bank met een schaaltje kwark
leren genieten van het leven. Alles was goed. Ik heb een mooi gezin, een met zaden, pitten en fruit. Soms is dit een schaaltje naturel chips of zoute
toffe baan en een heerlijk nieuw huis met tuin. En toen was daar opeens popcorn, of ik dip wortel, paprika en komkommer in een lekkere humus.
een heel brute diagnose: kanker. Ik had het gevoel dat de grond onder Een stukje brie, of een paar dadels met roomkaas vind ik ook heerlijk.
mijn voeten wegzakte, maar naarmate de tijd vorderde werd het me des Tip: check de gezonde snackplate verderop in dit magazine!
te duidelijker. Goed zorgen voor jezelf, genieten van de mensen om je
heen, lekker en goed eten en blij zijn met wat je hebt, daar gaat het om. En Joie de Vivre! Dat is wat mij betreft waar het om gaat, want jeetje, wat is
ben je ergens niet tevreden over? Fix het. Doe er wat aan binnen je eigen dat leven kostbaar. Love life en maak van elke dag wat moois.
mogelijkheden zodat je weer oké bent. Liefs, Fleur
WWW.ZUIVERAMSTERDAM.NL/HOTEL
32 Zuiver 10 jaar magazine Zuiver 10 jaar magazine 27