Wat doet een dagje sauna met je lichaam?

In het kort

Een dagje sauna zorgt voor:

  • Betere weerstand
  • Een verlichting van pijn zoals bij pijnlijke of stijve spieren
  • Pure ontspanning
  • Een betere doorbloeding


Betere doorbloeding

Wanneer je een sauna binnenstapt merk je vrijwel direct dat er dingen gebeuren in je lichaam. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk daalt en bij het afkoelen zal je merken dat de bloeddruk juist stijgt. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en wat resulteert in een betere doorbloeding.

Warmte verlicht pijn

Heb je de afgelopen week stevig gesport of heb je last van pijnlijke of stijve spieren? De warmte van de sauna zorgt ervoor dat spieren weer soepeler worden en werkt uiteindelijk dus verlichtend. De sauna kan ook helpen bij reuma of astma.

Pure ontspanning

Voor sommige mensen kan het na een lange dag werk moeilijk zijn om helemaal te ontspannen. Zeker als je na je werk nog moet zorgen voor je gezin of druk bent met je hobby's. Tijdens een dagje sauna moet je eigenlijk verplicht ontspannen. Je zal merken dat je aan het einde van de saunaronde een stuk relaxter bent dan 's ochtends, wat ook weer een positief effect heeft op je humeur.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook