Ziek van stress

Kan je ziek worden van langdurige stress?

Stress! Een gespannen gevoel in je lichaam, prikkelbaar en tot slot merk je dat je het in je hoofd niet meer op een rijtje krijgt. Stress zorgt ervoor dat je voor een bepaalde periode in een vechtmodus komt waarbij je bloeddruk stijgt en je hartslag omhoog gaat. Als deze stresssituatie van korte duur is dan is er vaak niet zoveel aan de hand, maar bij aanhoudende stress kan dit nadelige gevolgen hebben voor je lichaam.

Ongezonde stress

We spreken vaak van ongezonde stress wanneer je stress ervaart voor een langere periode. Je lichaam heeft zowel ’s nachts als overdag niet voldoende tijd om te herstellen. Wanneer je in een stressvolle situatie zit maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lichaam voor een langere tijd alert is. Sommige mensen omschrijven dit symptoom vaak alsof het lichaam continue 'aan' staat. Mensen die continue dit stresshormoon aanmaken merken vaak dat ze moeilijk kunnen ontspannen en alles even los kunnen laten. Daarnaast kunnen de volgende klachten optreden:

  • Slapeloosheid
  • Hyperventilatie
  • Hoofdpijn
  • Schouder –en nekklachten

Een dip in je weerstand

Stress heeft doorgaan een negatief effect op je weerstand. Dit zorgt er dus voor dat je vatbaarder bent voor infecties of een verkoudheid. Daarnaast kan het stresshormoon cortisol ook een negatieve impact hebben op je immuunsysteem. Merk je dat je momenteel in een stressvolle periode zit op bijvoorbeeld je werk? Probeer dan goed op rust, voeding en voldoende beweging te letten.

Even ontstressen?

Mede door werk, ons sociale leven en het intensiever gebruik van mobiele telefoons belasten we ons lichaam en geest steeds meer. Af en toe ontspannen is daarom ook nodig om de batterij weer helemaal op te laden. De rustgevende sfeer maakt het mogelijk om even afstand te doen van je dagelijkse zorgen. Lees onze 5 praktische tips om te ontspannen.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook