Sauna en stress

 We hebben er in het dagelijks leven allemaal wel een keer mee te maken: Stress. Of het nu in het privé leven is of op de werkvloer, stress keert bij veel mensen regelmatig terug.  Hoe wij uiteindelijk met stress omgaan varieert per persoon.  Niet iedereen weet hoe je met stress kan omgaan en wellicht belangrijker: hoe kom je van het gevoel van stress af? De sauna kan een goed hulpmiddel zijn om alle stress in één keer los te laten.

Het effect van langdurige stress

Bij langdurige stress heeft het lichaam weinig tijd om volledig te herstellen. Zogenaamde stressoren blijven te lang in het lichaam waardoor je lichaam uitgeput raakt. Kans op ziektes en infecties nemen toe waardoor je algehele weerstand afneemt.

Uiteindelijk kan dit resulteren in:

  • Chronische hoofdpijn
  • Rugpijn
  • Verminderen van lichaamsbeweging
  • Intensiever gebruik van medicijnen

De werking van de sauna

De warmte van de sauna zorgt voor diepe ontspanning van de spieren en geestelijke ontspanning. Je bent even niet meer bezig met werk of de thuissituatie. Bij Zuiver hebben we een breed aanbod aan sauna’s, variërend in temperatuur en werking.  Let op: indien je medicijnen slikt of onder behandeling staat dan raden wij jou aan om eerst in contact te treden met jouw huisarts.

Even ontsnappen aan de maatschappij

Mede door werk, ons sociale leven en het intensiever gebruik van mobiele telefoons belasten we ons lichaam en geest steeds meer. Af en toe ontspannen is daarom ook nodig om de batterij weer helemaal op te laden. De rustgevende sfeer maakt het mogelijk om even afstand te doen van je dagelijkse zorgen.

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook