Boksen

Boksles voor zowel mannen als vrouwen

Boksen is één van de beste trainingen voor iedereen die zijn of haar conditie en reactiesnelheid wil verbeteren. Bij Fitness Zuiver kun je op een recreatieve manier deelnemen aan uitdagende lessen onder leiding van ervaren trainers. Na een warming-up ga je aan de slag met de bokstechniek die je aan het einde van de les op elkaar of  op een punchbag uitprobeert. Onze bokstraining is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden en voor ieder niveau.

Waarom nemen onze leden deel aan bokslessen?

Onze leden nemen om uiteenlopende redenen deel aan de bokslessen. De meest voorkomende redenen zijn:

-           Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen
-           Je wilt je conditie verbeteren
-           Je leert diverse zelfverdedigingstechnieken
-           Je verbrandt veel calorieën

Veelgestelde vragen over boksen

Wat heb je nodig voor boksen?

Je hebt bokshandschoenen en zwachtels nodig bij het boksen

Welke spieren train je met boksen?

Met boksen train je zonder dat je het door hebt veel spiergroepen. Denk hierbij aan de volgende situaties:

  • Doordat je jouw dekking hoog moet houden train je de bovenarmen en schouders
  • Om bodyshots op te vangen moet je getrainde buikspieren hebben. Buikspieroefeningen vormen altijd een onderdeel van een training
  • Geconditioneerde benen heb je natuurlijk ook nodig om goed te kunnen bewegen en je heupen in te draaien bij het stoten.

Waarom is boksen een populaire sport?

  • Je krijgt meer zelfvertrouwen door boksen
  • Je krijgt er meer energie van in het dagelijks leven
  • Je wordt fysiek en mentaal sterker
  • Je sociale vaardigheden verbeteren

Is boksen gezond?

Bij Boksen denk je misschien aan een boksring, rake klappen en knock-outs. Maar boksen is veel meer dan dat. Boksen is tegelijkertijd een cardio- en krachttraining en is goed voor het hele lichaam. Je traint hiermee o.a. je evenwicht, reactievermogen en je behendigheid. Boksen heeft ook een positief effect op je stressniveau en je verbrandt extra calorieën. Als je boksen op een recreatieve manier beoefent dan is boksen zeker een positieve toevoeging op je gezonde levensstijl.

Is boksen zwaar?

Voordat je aan boksen begint is het handig als je conditie enigszins op peil is, de eerste lessen zullen namelijk zwaar zijn. Maar na een aantal lessen merk je al snel vooruitgang. Boksen is een vorm van HIIT training (High Intensity Interval Training). Bij boksen wisselen je periodes van zeer intensief oefeningen af met actieve rustperiodes.

Onze leden beoordelen de sfeer met een 8,3.

Onze instructeurs worden met een 8,5 beoordeeld.

Speciaal gereduceerd tarief voor de spa.

Breed aanbod aan faciliteiten en groepslessen.

Proefles aanvragen

We wijzen je op ons Privacy Policy.

* Je privacy is belangrijk voor Spa Sport Hotel Zuiver. We nemen onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens dan ook zeer serieus. We doen er alles aan om jouw persoonlijke gegevens te beschermen, en we zijn transparant over de gegevens die we over jou verzamelen en wat we daarmee doen. Lees hier alles over in onze privacy policy. Het door u opgegeven emailadres bij dit contactformulier zal alleen worden gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag/aanvragen. Het emailadres zal niet worden gebruikt voor commerciële en/of marketing doeleinden.