Sauna - FAQ

Waarom moet ik in de sauna gebruik maken van een badlaken?

Het is voor jou als saunagebruiker niet fijn als je lichaam direct in contact staat met het warme hout. Het hout kan voor saunagebruikers te warm aanvoelen en daarom wordt er altijd een badlaken omgeslagen. Daarnaast is het voor jezelf maar ook voor andere saunagebruikers niet hygiënisch als je in de sauna geen gebruik maakt van een badlaken.

Waarom moet ik eerst douchen voordat ik begin aan mijn saunaronde?

Omdat hygiëne van groot belang is in de sauna, vragen wij onze gasten om eerst gebruik te maken van de douche. Op deze manier waarborgen wij de hygiëne van onze sauna’s.

Waarom moet ik mij afdrogen voordat ik de saunacabine betreed?

Na de douche is het verstandig om je eerst goed af te drogen. Het menselijk lichaam begint namelijk sneller te transpireren wanneer de huid droog is.

Hoeveel minuten moet ik doorbrengen in de sauna?

Wij raden bezoekers aan om niet langer dan 15 minuten in de sauna door te brengen. Gedurende deze periode heeft het lichaam voldoende tijd om op te warmen en te transpireren.

Waarom is stilte in de sauna belangrijk?

De sauna wordt door gasten gebruikt om te ontspannen en praten kan dan ervaren worden als hinderlijk. Daarnaast is praten en bewegen een extra en onnodige belasting van het lichaam.

Is het belangrijk om een saunaronde af te sluiten met een rustmoment?

Een saunaronde is een flinke (gezonde) inspanning omdat het lichaam te maken krijgt met zowel warme als koude temperaturen. Het is daarom belangrijk om je lichaam een moment rust te gunnen zodat het lichaam zich weer op kan laden voor een nieuwe saunaronde.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook