Sauna en zwanger

Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Tijdens een gezonde zwangerschap kun je na de eerste drie maanden naar de sauna. Echter is het verstandig om als beginnende saunaganger, wanneer je zelden tot nooit naar de sauna gaat, pas weer na je zwangerschap naar de sauna te gaan. Want in jouw geval moet je lichaam wennen aan de zwangerschap én de sauna. Twijfel je? Neem in dat geval contact op met de verloskundige, zodat je gerichte vragen afgestemd op jouw persoonlijke situatie kunt stellen.

Bekijk onze sauna acties

Wat mag ik wel/niet in de spa als ik zwanger ben?

Er zijn een aantal faciliteiten in de spa waar je geen gebruik van kunt maken als je zwanger bent. Zo is de infraroodsauna wegens de diepe, intensieve werking niet voor jou toegankelijk. Ook is het niet verstandig om tijdens je zwangerschap gebruik te maken van de aromabaden, whirlpools of dompelbaden, omdat deze baden een infectiegevaar met zich meebrengen. Om na de sauna af te koelen kun je daarom het beste kiezen voor een koude douche. Voor alle sauna’s geldt tot slot: houd maximaal tien minuten per sauna aan en ga niet in het heetste gedeelte zitten. Word je duizelig of voel je je niet goed? Luister naar je lichaam en beëindig je saunasessie in dat geval direct.

Wat is een zwangerschapsmassage?

De zwangerschapsmassage is een massage met veel afvoerende grepen, waardoor de lymfe gestimuleerd wordt. Dit maakt de massage vooral fijn wanneer je vocht rond je enkels en handen vasthoudt, iets waar veel vrouwen mee te maken krijgen als ze zwanger zijn. Ook een bezoek aan de sauna heeft een vochtafvoerend effect en zorgt dat je bloedsomloop verbetert en kan daarom ondanks bovengenoemde punten erg ontspannend en fijn zijn tijdens je zwangerschap.

Naast de zwangerschapsmassage zijn er bij Zuiver ook diverse Comfort zone producten te koop die zwangerschapsklachten kunnen verminderen of verhelpen. Twee voorbeelden zijn de Leg gel en de Elastilizing oil van Body Strategist. Tijdens de zwangerschap houd je vocht vast, voornamelijk in je voeten en benen. De Leg gel zorgt ervoor dat het vocht op de juiste manier wordt afgevoerd. Daarnaast kan er tijdens de zwangerschap striae ontstaan, bijvoorbeeld op de buik. Door het gebruik van deze Elastilizing oil wordt dat proces tegengegaan en blijft de huid van de buik soepel en gevoed. Klik hier om direct onze uitgebreide zwangerschapsmassage te reserveren.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook