Sauna en verkoudheid

Kun je met een verkoudheid naar de sauna?

Dit is een vraag die wij de afgelopen weken regelmatig krijgen. Naast het ontspannende effect van een sauna kan een saunabezoek ook een verkoudheid verhelpen of voorkomen. Een saunabezoek draagt bij aan een verbeterde weerstand en levensstijl doordat het lichaam minder gevoelig wordt voor temperatuurverschillen. Kortom; een saunabezoek werkt ter voorkoming en ter bespoediging van het griepproces.

Hoe herken ik een verkoudheid?

Een verkoudheid kun je herkennen aan de volgende symptomen:

• Loopneus
• Verstopte neus
• Zere keel
• Niezen
• Hoesten
• Hoofdpijn
• Lichte vermoeidheid
• Tranende ogen
• Oorpijn

Door gebruik te maken van een sauna wordt er een lichte koorts opgewekt in het lichaam. De temperatuurstijging bestrijdt virussen in het lichaam waardoor een griep kan worden voorkomen. Het is algemeen bekend dat virussen slecht tegen temperaturen kunnen boven de 37 °C.

Heb je momenteel al last van koorts?

Dan raden we je af om gebruik te maken van een sauna. Dit komt omdat je lichaamstemperatuur al hoger ligt dan gebruikelijk. Het kan onprettig en zelfs gevaarlijk zijn om je lichaamstemperatuur nog verder omhoog te brengen. Wacht daarom enkele dagen tot dat de koorts weer is verdwenen.

Bekijk alvast hoe jouw spa dag er uit kan komen te zien

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook