Je eerste saunabezoek

Ben je nog nooit eerder naar de sauna geweest of lijkt het je heerlijk om eens een dagje “offline” te gaan? Zuiver legt jou in dit artikel uit wat je kunt verwachten van je eerste sauna bezoek.

Spa Sport Hotel Zuiver beschikt naast diverse baden en sauna’s over alle wensbare faciliteiten voor een heerlijke spa dag. Je kunt hierbij denken aan:

• Gebruik van alle baden en sauna's
• Deelname aan professionele opgietingen
• Gebruik van douchegel, shampoo en scrubgel

Naast de spa faciliteiten biedt Spa Sport Hotel Zuiver je ook de mogelijkheid om van de uitgebreide kaart te bestellen of aan te schuiven bij een vers en heerlijk buffet. Bij mooi weer kun je heerlijk buiten eten op het zonnige terras. Spa Sport Hotel Zuiver gelooft in gezonde voeding en serveert je het beste van wat het seizoen te bieden heeft.

Liever niet naakt?

Wil je al voor langere tijd onze spa bezoeken maar houdt het gevoel van bloot jou tegen? Dan vormt de badkledingdag voor jou de perfecte dag om kennis te maken met al onze faciliteiten. Je zult ontdekken dat een dagje wellness helemaal niet zo spannend is. Ervaar zelf hoe verfrissend en verkwikkend een bezoek aan de sauna is. Voor wie graag een zwembroek, badpak of bikini in de sauna aanhoudt, zijn iedere dinsdag en donderdag badkledingdagen.

De ideale saunaronde

Een 'gewoon' rondje sauna doet zeker niet onder voor een opgieting, mits je de adviezen opvolgt en goed naar je eigen lichaam luistert. Een saunaronde die voor iedereen geschikt is, verloopt als volgt: Vanwege de hygiëne is het belangrijk om schoon aan een saunagang te beginnen. De ideale saunaronde begint dan ook met een lauwwarme douche.

1. Droog je goed af zodat je huid de hete saunalucht beter kan toelaten. Nat de sauna betreden gaat het gewenste effect van een saunabezoek tegen.

2. Neem een warm voetenbad van ongeveer 10 minuten, zodat je lichaam zich kan voorbereiden op hogere temperaturen.

3. Nu volgt de sauna voor 6 tot 15 minuten. Kies een sauna met een temperatuur die je prettig vindt en ga op je handdoek liggen of zitten. Wie goed tegen hitte kan, gaat bovenin liggen of kiest voor een hetere sauna. Het gaat erom dat je veel zweet, eerder heeft het geen effect. Eindig na het liggen met twee minuten zitten op de onderste bank zodat je lichaam weer kan wennen aan een verticale houding.

4. Na de sauna moet je lichaam afkoelen om de warmte kwijt te raken. Je longen zijn nu klaar om volop zuurstof op te nemen. Het beste resultaat bereik je door 5 tot 15 minuten in de buitenlucht te zijn. De richtlijn is ongeveer de tijd die je in de sauna hebt doorgebracht, tenzij de buitentemperatuur erg koud is en je dus sneller afkoelt.

5. Spoel hierna je lichaam af met koud water. Start je douche of dompelbad bij je voeten en werk langzaam naar je hart toe (let op: het dompelbad is niet geschikt voor mensen met hartklachten of een hoge bloeddruk!). Vergeet vooral ook je hoofd niet.

6. Sluit je saunagang af met een warm voetenbad. Zo komt je lichaam langzaam weer op een aangename temperatuur. Begin je tijdens het voetenbad weer te zweten? Herhaal dan de vorige stap.

7. Neem minimaal 15 minuten rust voordat je aan een nieuwe saunagang begint en drinkt tussen de saunagangen door voldoende water.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook