Blog

Zo maak je een Gin Tonic Granité

Zo maak je een Gin Tonic Granité

Langzamerhand komen we steeds meer in de kerstsfeer en wordt er steeds meer nagedacht over het eten. Ook bij Zuiver zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met het samenstellen van het kerstdiner. Ter inspiratie lichten wij deze week één gerecht uit. Onze chef legt uit hoe je een heerlijke Gin Tonic granité maakt. De granité wordt bij Zuiver gecombineerd met watermeloen van de green egg en een gegrilde gamba.

Gezond gewicht, méér dan eten en bewegen alleen

Het handhaven van een gezond gewicht, of het ontwikkelen van overgewicht of obesitas, hangt met veel meer factoren samen dan alleen voeding en beweging. Natuurlijk speelt een juiste energiebalans een grote rol en is het belangrijk te zorgen voor voldoende fysieke uitdaging en een gezonde voeding met de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar soms blijkt ook dan dat het verminderen van het vetpercentage nog lastig is. Dat is het goed om wat breder te kijken, eventueel met hulp van een diëtist of lifestylecoach. De impact van stress Stress bijvoorbeeld, zowel mentaal als fysiek, kan een gezond gewicht flink in de weg zitten.

Eten na het sporten

Na een intensieve work-out hebben je spieren de tijd nodig om goed te herstellen. Het lichaam doet dat door supercompensatie; de kleine beschadigingen in de spieren worden overgecompenseerd waardoor je spiermassa zal toenemen en je hierdoor sterker en sneller wordt. Dit lukt alleen goed wanneer je voldoende eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt.

Geef je weerstand een boost

Het is winter en hoewel de echte kou dit jaar lang op zich liet wachten, merken we in deze tijd dat onze weerstand wat minder wordt. Door de lagere luchtvochtigheid drogen de slijmvliezen in je luchtwegen sneller uit, waardoor bijvoorbeeld het verkoudheidsvirus makkelijk kan toeslaan. Tijd om je immuunsysteem een boost te geven met extra aandacht voor gezonde voeding. Kies regelmatig voor onderstaande producten zodat je je ook tijdens de koude wintermaanden fit en gezond voelt. Zwarte bessen, blauwe bessen, grapefruit & kiwi Zowel de flavenoïden (natuurlijke kleurstoffen) als de hoge dosering vitamine C in deze vruchten verbeteren je weerstand.

Wat jij moet weten over alcohol

Een biertje of wijntje op z’n tijd is okay, maar liever niet dagelijks en zeker niet overmatig. Alcohol heeft namelijk veel nadelen als het om je gezondheid en je gewicht gaat. Check hieronder de 5 belangrijkste alcohol-feiten en doe er je voordeel mee. Alcohol belemmert het zuiveren van ons bloed en de opname van voedingsstoffen: het krijgt in ons lichaam voorrang op alles. Wanneer je dus gedronken hebt, is je lever per glas alcohol gemiddeld twee uur bezig om die alcohol af te breken, waarbij andere taken zoals het zuiveren van het bloed en het opnemen van voedingsstoffen op een laag pitje worden gezet.

Goede voornemens laten slagen

Goede voornemens voor het  nieuwe jaar, ze zijn een waar cliché geworden. We hebben ze, delen ze trots met de mensen om ons heen, en voeren ze vervolgens zo’n 3 weken lang uit wanneer het nieuwe jaar is begonnen. Daarna verslapt ons nieuwe gedrag langzaamaan, om na een maand of 3 helemaal terug te zijn bij af. Zonde, want als je voornemens echt de moeite waard zijn zou het toch mooier zijn om ze lange termijn door te voeren in jouw lifestyle. Gezonder eten, meer sporten, wat zijn jouw wensen? De volgende checklist, afkomstig uit het boek ‘Terugval en Verleiding’ van Brickhouse Academy owners Wil Overtoom en Ingrid Steenhuis,  helpt je bij het blijvend doorvoeren van gedragsverandering met betrekking tot je eetgedrag, zodat je jouw goede voornemens ook echt kunt laten slagen.

Dipje?

Herken je dit? De hele dag heb je gezond en ‘clean’ gegeten, precies volgens je plan, en dan gaat het mis…Na een lange werkdag of ’s avonds na het eten ga je, letterlijk, op zoek naar iets te snacken. Je doet de kast of la meerdere keren open en weer dicht en doet hetzelfde bij de koelkast. Dan begin je met iets kleins, een cracker, wat fruit, een handje noten….1 stukje chocolade, een paar chipjes en dan nog een paar en voor je het weet eet je veel meer dan de bedoeling was. Vaak is dit het gevolg van minder goed eten over de gehele dag en soms is het ook puur comfort zoeken in snacks.

Zo wordt 2018 een succes!

Goede voornemens voor het  nieuwe jaar, we hebben ze bijna allemaal, delen ze trots met de mensen om ons heen, en voeren ze vervolgens zo’n 3 weken lang uit wanneer het nieuwe jaar is begonnen. Daarna verslapt ons nieuwe gedrag langzaamaan, om na een maand of 3 helemaal terug te zijn bij af. Zonde, want als je voornemens echt de moeite waard zijn zou het toch mooier zijn om ze lange termijn door te voeren in jouw lifestyle. Gezonder eten, meer bewegen, wat zijn jouw wensen?

Lekker eten met de feestdagen

Lekker eten met de feestdagen

Er zitten 363 dagen tussen deze kerst en kerst volgend jaar, tijd genoeg dus om goed en gezond te eten en met de kerst lekker te genieten van iets extra’s.

Ontspan en verbeter je weerstand

Ontspannen en tegelijkertijd je weerstand verbeteren? Tijdens een rondje sauna stimuleer je haast ongemerkt je doorbloeding, afweersysteem én ademhaling. Als dat geen fijne work-out is... Waarom de sauna zo gezond is voor je! Een bezoek aan de sauna ontspant en is daardoor erg goed voor je mentale gezondheid.

Welke massage past bij jou?

Veel mensen zullen een massage vaak associëren met ontspanning en rust. Maar wist je dat er best veel verschillende soorten massages zijn met uitlopende uitwerkingen? Deze week behandelen wij diverse soorten massages en leggen wij uit wanneer de massage het beste voor jou geschikt is. Shiatsu massage De Shiatsu massage kenmerkt zich door zijn stevige aanpak. Gedurende de massage worden specifieke drukpunten gemasseerd. Doordat je lichaam de neiging heeft om stress of vermoeidheid op bepaalde punten op te slaan, is het goed om deze plekken regelmatig te laten masseren.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling!

Jolanda Luppers, via Facebook