Sauna en sporten

Regelmatig krijgen wij de vraag of een saunabezoek na het sporten het spierherstel bevorderd. In dit artikel lichten wij alles toe omtrent sporten en een saunabezoek.

Indien je jezelf houdt aan de saunaregels en stap voor stap de saunagang volgt, is het zeker aan te raden om de sauna in te duiken na het sporten. Gedurende een saunagang worden gif- en afvalstoffen verwijderd uit het lichaam en krijg je een schonere huid. Naast deze positieve effecten geeft het je geest rust en wordt een saunabezoek doorgaans ervaren als fijn en ontspannend.  Echter zal een saunabezoek niet zorgen voor een sneller spierherstel. De verbeterde doorbloeding, als gevolg van een saunabezoek, is helaas maar van korte duur en zal de spierpijn niet laten afnemen.Let wel op: drink zowel tijdens als na je workout voldoende water!

Een saunabezoek is vaak een beloning na een zware workout.

Wist je dat:

Bij Zuiver kan je met een fitness lidmaatschap iedere dag één uur genieten van alle spa faciliteiten. De perfecte manier om je workout af te sluiten!

Bekijk de lidmaatschappen

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook