Sauna en alcohol

Kan ik met alcohol op de sauna in?

Kort samengevat is het nuttigen van te veel alcohol niet verstandig als je van plan bent gebruik te maken van de sauna. Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam en dat zorgt vaak voor uitdroging. Juist de hoeveelheid vocht is essentieel tijdens een saunadag omdat je met een saunabezoek ook veel vocht verliest. Wij raden daarom aan om voldoende water te drinken tijdens je saunadag en alcoholgebruik te matigen.

Vochtverlies in de sauna

Wist je dat je tijdens een saunaronde tussen de 0,5 en 1,5 liter vocht verliest? Door het lichamelijke proces word je lichaam ‘schoongespoeld’. Dit is vaak één van de redenen dat mensen gebruik maken van de sauna. Echter kan deze hoeveelheid vocht niet zomaar worden aangevuld met alcoholische versnaperingen. Wij raden aan om tussen de saunarondes voldoende te drinken zodat reserves weer kunnen worden aangevuld.

Hoe weet ik of ik genoeg gedronken heb?

Het is soms moeilijk in te schatten of je wel voldoende hebt gedronken over de dag. Echter kan je dit zelf ook controleren door te kijken naar de kleur van je urine. Kleurt je urine geel dan betekent dit dat dit wijst op uitdroging. Is je urine een normale tot heldere kleur? Dan heb je genoeg water gedronken. Het is goed om dit te onthouden en toe te passen tijdens je saunadag.

 

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook