Sauna - FAQ

Waarom moet ik in de sauna gebruik maken van een badlaken?

Het is voor jou als saunagebruiker niet fijn als je lichaam direct in contact staat met het warme hout. Het hout kan voor saunagebruikers te warm aanvoelen en daarom wordt er altijd een badlaken omgeslagen. Daarnaast is het voor jezelf maar ook voor andere saunagebruikers niet hygiënisch als je in de sauna geen gebruik maakt van een badlaken.

Waarom moet ik eerst douchen voordat ik begin aan mijn saunaronde?

Omdat hygiëne van groot belang is in de sauna, vragen wij onze gasten om eerst gebruik te maken van de douche. Op deze manier waarborgen wij de hygiëne van onze sauna’s.

Waarom moet ik mij afdrogen voordat ik de saunacabine betreed?

Na de douche is het verstandig om je eerst goed af te drogen. Het menselijk lichaam begint namelijk sneller te transpireren wanneer de huid droog is.

Hoeveel minuten moet ik doorbrengen in de sauna?

Wij raden bezoekers aan om niet langer dan 15 minuten in de sauna door te brengen. Gedurende deze periode heeft het lichaam voldoende tijd om op te warmen en te transpireren.

Waarom is stilte in de sauna belangrijk?

De sauna wordt door gasten gebruikt om te ontspannen en praten kan dan ervaren worden als hinderlijk. Daarnaast is praten en bewegen een extra en onnodige belasting van het lichaam.

Is het belangrijk om een saunaronde af te sluiten met een rustmoment?

Een saunaronde is een flinke (gezonde) inspanning omdat het lichaam te maken krijgt met zowel warme als koude temperaturen. Het is daarom belangrijk om je lichaam een moment rust te gunnen zodat het lichaam zich weer op kan laden voor een nieuwe saunaronde.

93% of our guests recommend us to others.

8 saunas, 2 restaurants, hot tubs and much more!

Book online and pay on location!

The most relaxing day away in Amsterdam!

Wonderful place where u can really rest and enjoy everything what this spa offers .For sure I will come back.

Eweline, via Facebook

i spent a wonderful time there - relaxing and quiet place - highly recommended

Artur, via Facebook