De effecten van een massage

Vroeger werd een massage gezien als een luxe maar de afgelopen jaren zijn mensen steeds meer gaan kijken naar de gezondheidsvoordelen van een behandeling. Zuiver behandelt in dit artikel de gezondheidsvoordelen van een massage.

Een massage vermindert spierpijn

Gedurende een massage worden druk- en strijktechnieken toegepast. Deze technieken zorgen ervoor dat de spieren worden opgewarmd en dat er een betere doorbloeding op gang wordt gebracht. Met een betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en zal je merken dat de stijfheid en de spierpijn snel zullen verminderen. Zeker voor (fanatieke) sporters is een massage goed voor het herstel na een fysieke inspanning.

Slaap beter door een massage

Ervaar je in het dagelijks leven een terugkerend gevoel van stress? Dan kan het voorkomen dat dit impact heeft op je nachtrust. Een hoog gehalte van het stresshormoon cortisol kan ervoor zorgen dat je slechter slaapt. Een massage zorgt voor een daling van dit stresshormoon. Daarnaast maakt het lichaam melatonine aan wat weer helpt om beter in slaap te komen.

Vermindert stress & spanning

Tijdens een massage worden de 'gelukshormonen' serotonine en endorfine aangemaakt. Endorfine zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart en je blij en gelukkig voelt. Voel je je gelukkig en blij na een massage? Dan komt dit dus door de vrijgekomen gelukshormonen.

Massage kalmeert angstgevoelens

Massage wordt door iedereen wel geassocieerd met ‘ontspannen’, maar het effect van massage gaat nog veel verder dan dat. Wat veel mensen niet weten is dat het een positief effect heeft op angstgevoelens. Spanning in de spieren worden niet alleen veroorzaakt door sporten, maar ook nog andere fysieke overbelasting. Denk hierbij aan verkramping als reactie op angst en nervositeit. Door een massage wordt de spanning weer van de spieren gehaald, je hartslag kalmeert en je bloeddruk gaat omlaag.

 

effect van een massage

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook