Zo maak je een gezonde Breakfast Bowl

Lepel je trouw elke dag een schaaltje yoghurt met fruit en granola leeg? Let’s inspire you met deze kruidige groene Breakfast Bowl!

Het ontbijt is vaak een ondergeschoven kindje; we hebben te weinig tijd of geen trek zo vroeg op de dag. Ga maar eens na hoe vaak je hetzelfde eet in de ochtend, áls je al ontbijt, want het is en blijft de meest overgeslagen maaltijd van de dag. En hoe vaak kies jij eigenlijk voor zoet bij het ontbijt? Smeer je snel een simpel broodje hagelslag of lepel je trouw elke dag een schaaltje yoghurt met fruit en granola leeg? Hoog tijd dan voor wat afwisseling, want variëren in je dagelijkse eetpatroon is de ‘key-word’ als je het écht gezond wilt doen.

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan; van goede vrienden die lekker kunnen koken tot heerlijke recepten uit prachtige kookboeken, waarbij alleen al het bladeren door zo’n boek geweldig is, zo blij word ik van al die mooie plaatjes.

Dit hartige ontbijtrecept komt uit The Green Kitchen at Home, een geweldig boek dat je absoluut in je keuken moet hebben liggen als je van echt gezond eten houdt. In ca. 15 minuten heb je een lekkere, hartige variatie op je ontbijt, boordevol vitamines, vezels, omega 3 vetten en eiwitten.

Breakfast bowl

Ingrediënten voor 2 porties kruidige groene Breakfast Bowl:

  • 100 g boerenkool, stengels verwijderd
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 el verse dille, fijngesneden
  • 100 g quinoa
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 bio eieren
  • 2 rijpe avocado’s in plakjes
  • 4 radijzen in plakjes
  • 2 el dukkah*

Bereiden:

Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking en giet af. Kook de eieren 6-7 minuten, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de boerenkool in grove stukken en doe in een grote mengkom. Schenk er 1 el olijfolie en het citroensap over en hussel door de boerenkool tot de blaadjes zacht worden. Voeg de gekookte quinoa, peterselie en dille toe, breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar. Verdeel over twee diepe borden en leg op elk bord een gehalveerd ei, de plakjes avocado en radijs, bestrooi met dukkah en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Enjoy!

*Zo maak je dukkah, een heerlijk nootachtige Midden-Oosterse specerijenmix:

75 g hazelnoten, fijngehakt

3 el korianderzaad

2 el zonnebloempitten

2 el sesamzaad

1 el komijnzaad

1 el venkelzaad

1 tl nigellazaad

½ tl zeezout

Rooster alles ca. 5 minuten in een koekenpan, stamp vervolgens fijn in een vijzel of hak tot kruimels in een keukenmachine of met een staafmixer. Deze dukkah 10-15 dagen te bewaren in een afgesloten glazen pot.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook