Winterdip

Er wordt veel geschreven over de effecten van zonlicht. Zo weet iedereen dat overmatige blootstelling aan zonlicht ervoor kan zorgen dat mensen verbranden, maar weten te weinig mensen dat een tekort aan zonlicht gevaarlijk is voor de gezondheid.

Komen onderstaande punten je bekend voor in deze nog donkere dagen? Dan heb je misschien wel last van een winterdip..

  • (extreme) vermoeidheid
  • somberheid
  • veel behoefte aan slaap
  • je niet uitgerust voelen
  • concentratieproblemen
  • nergens zin in hebben
  • toegenomen eetlust
  • geen zin in sociale contacten

Meer dan 500.000 mensen in Nederland hebben jaarlijks last van een winterdepressie.
Het aantal mensen met de milde ‘winterdip’ is nog vele malen groter. Zij ervaren wellicht niet alle symptomen van een winterdepressie, maar de symptomen die wel aanwezig zijn, hebben een vervelende impact op psychisch en/of lichamelijk wel bevinden.

Enkele tips om de winterdip te voorkomen

Warmte, ontspanning en licht zijn niet alleen weldadig maar ook ontzettend belangrijk voor ons functioneren en ons afweersysteem. De warmte van een sauna zet je lichaam aan het werk door afvalstoffen te produceren. Dit heeft een positief effect op je afweersysteem en je lichaam. Dit wordt als het ware gereinigd en maakt plaats voor zogenaamde lichaamseigen stoffen. Dit ontspant de geest en geeft een absoluut gevoel van welzijn.

  • Ga tijdens je bezoek aan de spa in de kleurentherapie sauna. Wist je dat bijvoorbeeld de kleur groen harmoniseert en dat blauw een kalmerende werking heeft en zorgt voor een diepe ontspanning?
  • Neem deel aan één van onze klankschalensessies. Deze sessies hebben van nature een harmoniserende werking. De harmoniserende klanken en trillingen dringen diep door in en op ons lichaam en stimuleren onze gevoelens, emoties en herinneringen. Door de klank in de klankschaal ben je in staat om jezelf te ontladen en spanningen los te laten zodat je op een natuurlijke wijze weer in balans en in evenwicht komt.

Boek een dagje sauna bij voorkeur ruim van te voren. Zo kun je er (samen) al naar lekker naar uitkijken. Ook deze voorpret heeft namelijk een positief effect op ons welzijn en functioneren!

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook