Werk aan je gezondheid, ga naar buiten!

De dagen worden nu echt korter. Zie jij ook weer op tegen die donkere dagen en kost het je steeds meer moeite om op te staan? Geen paniek. De herfst- en winterperiode hoeft geen sombere tijd te zijn. Ga er lekker op uit! Daglicht en de buitenlucht doen wonderen voor je. Een uur per dag extra buiten zijn levert een enorme bijdrage aan je fysieke en mentale gezondheid. Lees hieronder hoe gezond de buitenlucht voor je is en hoe je optimaal van de herfst kunt genieten.

Je bent creatiever

Als je tijd in de buitenlucht doorbrengt, word je creatiever. Laat dan wel je laptop, mobiel of tablet thuis, dit leidt veel te veel af en geeft je niet die rust die je nodig hebt. Door de buitenlucht krijg je ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën.

Minder stress

Heb je last van stress? Ga naar buiten! Experimenten laten zien dat hartslag, bloeddruk en spierspanning al na een paar minuten dalen als je je begeeft in een natuurrijke omgeving. Beperk het niet tot het weekend, want juist op een lange werkdag snakt je lijf naar buitenlucht.

Herstelde mentale energie

We hebben het allemaal wel eens. Je hoofd werkt niet meer mee en er komt niks meer uit je handen. Dit wordt ook wel mentale vermoeidheid genoemd. Jezelf blootstellen aan herstellende omgevingen, zoals het buitenleven, kan helpen je geest weer in een hogere versnelling te zetten. Tijd buiten doorbrengen zorgt ervoor dat je meer mentale energie krijgt.

Je voelt je gelukkiger

Daglicht is goed voor je en is zeker in de herfst en de winter onmisbaar. Het verbetert je humeur en de buitenlucht helpt je te ontspannen. Als je veel buiten bent kun je je beter concentreren en werk je vaak efficiënter. Zo hou je weer tijd over om leuke dingen te doen. Dus: naar buiten!

Gewoon omdat het leuk is!

De belangrijkste reden (overigens niet wetenschappelijk bewezen) is toch wel dat je naar buiten gaat omdat het leuk is! Wil je wel graag buiten zijn, maar doe je het liever wat rustiger aan? Spa Sport Hotel Zuiver is prachtig gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. Geniet in onze spa tuin – totaal zo’n 1500 m2 – van de frisse boslucht. Strijk neer op het terras voor een heerlijke kop koffie of thee of struin door de tuin terwijl je langzaam afkoelt van je saunasessie.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook