Welke invloed heeft een massage op je humeur

Slecht humeur? Dit kun je er aan doen!

Relaxen in de spa en tussendoor genieten van een welverdiende massage, dat klinkt iedereen als muziek in de oren. Toch nemen we er te weinig de tijd voor en dit heeft helaas de nodige gevolgen. Ben je al tijden slecht gehumeurd en wil je er nu echt wat aan doen? De oplossing is dichterbij dan je denkt!

Als je je humeurig, down of chagrijnig voelt, dan kan het best zijn dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt om weer even helemaal tot rust te komen. Een massage zorgt ervoor dat je je prettig voelt. Tevens helpt het bij het verlichten van pijn, stress, angst en depressie. Een massage heeft dus niet alleen effect op gespannen spieren, maar het kan ook een effectieve manier zijn om je humeur een ‘boost’ te geven.

Bekijk de massages

Hoe werkt het?

Een massage verhoogt de productie van endorfine in je hersenen. Endorfine – ook wel het gelukshormoon genoemd – is een lichaamseigen pijnstiller die je stemming beïnvloed. Hoe meer endorfines, hoe gelukkiger en energieker je je voelt. Als je hersenen een tijdje geen of weinig endorfine aanmaken, merk je dat vrij snel. Je voelt je al snel een beetje down. Wanneer je regelmatig een massage ondergaat merk je direct het verschil, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een massage stimuleert niet alleen de aanmaak van endorfines, het verlaagt ook de aanwezigheid van cortisol in je bloed, het hormoon dat gevoelens van angst en stress veroorzaakt. Door de aanraking tijdens een massage ervaar je een gevoel van geborgenheid, vertrouwen en rust. Dit zorgt ervoor dat je direct lekkerder in je vel zit. Je zult merken dat je beter slaapt, wat als resultaat heeft dat je energieker en beter uitgerust bent.

Dus, weg met dat slechte humeur! Plan voor jezelf een ontspanningsmoment in. Ontdek wat rust en ontspanning met je doet en breng een bezoek aan Zuiver. Profiteer nu van de speciale deals!

Bekijk de hotstone massage

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook