Vegetarisch dineren in de spa van Zuiver

Als vegetariër had je het een jaar of vijf geleden in restaurants een stuk lastiger dan tegenwoordig. Als je in die tijd vegetarisch wilde eten kwam het er in veel eetgelegenheden op neer dat je moest vragen of ze het gerecht dat je wilde ook zonder vlees konden bereiden. Tegenwoordig loop je hier steeds minder vaak tegenaan. Helemaal in Amsterdam wordt er in een groeiend aantal restaurants en eetcafés vandaag de dag goed rekening gehouden met mensen die liever geen vlees eten.

Ik was al langere tijd benieuwd hoe dit eigenlijk zat wanneer je naar de spa gaat. Ik heb de proef op de som genomen en ben een heerlijke dag wezen relaxen in de spa van Zuiver. Ik was hier wel al eens eerder geweest, maar dit was de eerste keer dat ik besloot ook uitgebreid te gaan dineren (als het menu het toeliet natuurlijk). Nadat ik een lange middag heerlijk heb genoten van de vele sauna’s en baden was ik rond 19:00u wel toe aan een lekkere maaltijd. Ik ben gegaan voor een voorgerecht en hoofdgerecht en kan niet anders zeggen dan dat ik heerlijk heb gegeten.

Mijn eerste ervaring met parelgort

Als voorgerecht stond er een overheerlijke parelgort op het menu. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en dit was dan ook mijn eerste ervaring met parelgort. Toen het gerecht werd opgediend viel mij als eerste op hoe mooi het was gepresenteerd. De tomatensalsa zorgde ervoor dat de parelgort perfect aan elkaar bleef plakken in een mooie ronde schijf. Ik hou ervan wanneer er verschillende smaken en structuren worden gecombineerd in een gerecht. De krokantjes van ketchup en zoete aardappel vormden een hele mooie afwisseling in bite met de ronde parelgort en de smeuïge baba ganoush. De smaken sloten ook heel goed bij elkaar aan. Mijn eerste ervaring met parelgort gaat dan ook de boeken in als een zeer geslaagde.

parelgort

Groentencurry

Ik heb even een beetje tijd laten zitten tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht omdat de parelgort een behoorlijke portie was. Als vegetarisch hoofdgerecht stond een fijne groentencurry op de kaart. Ik ben gek op curry omdat het zich heel goed leent voor vegetarische varianten. In deze groentencurry zat heerlijke tempé. Het lekkere hieraan vind ik dat de curry zo fijn in de stukjes tempé trekt. Dat maakt iedere hap extra ‘tasty’. De curry was niet heet maar wel erg smaakvol. Hij was rijkgevuld met groenten en er zaten lekkere stukjes ananas in. De zoete smaak hiervan ging heel goed samen met de kruidige smaak van de curry. In combinatie met de perfect gestoomde rijst was dit een heerlijk gerecht.

groentencurry

Bij Zuiver kun je dus prima terecht als vegetariër. De gerechten zijn heel smaakvol en goed gebalanceerd. Het zijn absoluut geen kleine porties en ieder gerecht bestaat uit een mooi samenspel van smaken en structuren. Dit alles in combinatie met een fantastische spa maakt een dagje Zuiver ook voor vegetariërs echt hemels genieten.

Over Ronny

Ik ben Ronny en een jaar of 5 geleden besloten mijn vriendin en ik om niet langer vlees te eten. Het is een echte hobby van ons geworden om wekelijks de lekkerste vegetarische gerechten bij eetgelegenheden in Amsterdam en omstreken te testen. Er zijn enorm veel plekken waar dit heerlijk kan. We vinden het dan ook leuk om van tijd tot tijd onze ervaringen te delen met anderen.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook