Uit het dagboek van een stedeling.

Zomer. Een heerlijk seizoen waar al vanaf de gure herfstmaanden reikhalzend naar wordt uitgekeken. Eénmaal zover word ik er jaarlijks aan herinnerd dat deze periode jammer genoeg steeds (weer) gepaard gaat met de nodige beslommeringen en onvermijdbare stadse ongemakken.

Recent was het weer zo ver. Al enige dagen blikten de diverse weersvoorspellingen vooruit op wat misschien wel de mooiste zomerse dag van het jaar zou kunnen worden. Niets bleek minder waar en door het lot bepaald viel dit ‘geschenk’ ook nog eens op een zaterdag: eindelijk leken de weergoden zich te scharen achter de hardwerkende mens.

Niets bleek minder waar en door het lot bepaald viel dit ‘geschenk’ ook nog eens op een zaterdag: eindelijk leken de weergoden zich te scharen achter de hardwerkende mens.

Op zoek naar verkoeling in eigen stad

Niets bleek minder waar en door het lot bepaald viel dit ‘geschenk’ ook nog eens op een zaterdag: eindelijk leken de weergoden zich te scharen achter de hardwerkende mens. Om de overbevolkte stranden (en hiermee gepaard gaan reis- en parkeerproblematiek) te vermijden koos ik ervoor om de verkoeling in de eigen stad op te zoeken. Dit begon op het dakterras van mijn bescheiden bovenwoning echter de pret hiervan bleek van bijzonder korte duur. Na een uur was het hier namelijk echt niet meer uit te houden en zelfs de zorgvuldig uitgezochte parasol – met een spanwijdte groter dan het terras in kwestie – zorgde voor een klimaat dat overeenkomsten vertoonde  met dat in een broeikas.

Niets aan de hand. Ik graaide wat spullen bij elkaar, trok wat proviand uit de koelkast en vertrok richting het Vondelpark. Eenmaal hier aangekomen bleek ik niet de enige die op dit lumineuze idee was gekomen; in grote getale zocht de toegestroomde menigte naar een vrije vierkante meter gras om daar een heus kampementje op te slaan. Toen ik eenmaal een geschikte plek had gevonden werd ik hier direct weer weggestuurd door een overbezorgde man: of ik het lint niet had gezien waarmee hij deze plek had ‘gereserveerd’ voor het verjaardagsfeest van zijn dochtertje later op de dag. Op de volgende plek dacht ik meer geluk te hebben maar werd ik na een klein kwartier uitgerookt door een groepje jongeren die het blijkbaar nodig vonden al om half elf  in de ochtend een gigantische barbecue aan te zwengelen zonder hier vervolgens eten op te gooien. Na ook een derde plek te hebben verlaten (vanwege de nabijheid van een onophoudelijk huilende baby) was de maat vol en besloot ik mijn heil elders te zoeken.

Ik fietste richting de Amstel maar bemerkte al vrij spoedig dat de temperatuur al dusdanig was opgelopen dat ook maar de lichtste vorm van inspanning van negatieve invloed was op mijn humeur. Hierdoor ontmoedigd nam ik genoegen met een iets minder aantrekkelijke plek aan het water dan in eerste instantie beoogd en probeerde eindelijk te genieten van mijn welverdiende rust. Ik kwam bedrogen uit: bij mijn eerste poging wat verkoeling te zoeken in het water van de Amstel stapte ik in een stukje glas dat blijkbaar op de slibberige bodem lag. Alhoewel de schade meeviel stond het huilen me nader dan het lachen. Gedesillusioneerd keerde ik terug naar huis.

Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij. Eenmaal thuis ging mijn mobiel. Er bleek nog iemand moeite te hebben de hoge verwachtingen rondom ‘de mooiste dag van het jaar’ waar te maken.  Aangezet door een idee van een derde ‘lotgenoot’ werd gedrieën besloten om af te reizen naar de spa van Spa Sport Hotel Zuiver.  Dat we niet eerder op dit idee zijn gekomen is mij een raadsel. Want zeg nu zelf: waar in Amsterdam kun je zowel genieten van de zon, jezelf culinair in de watten laten leggen en op ieder gewenst moment de verkoeling opzoeken? Door het brede aanbod aan baden, een zomerse menukaart en een groot aantal ligbedjes zorgde Zuiver alsnog voor de perfecte zomerdag!

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook