Tips om minder te zitten

Wist je dat we meer stil zitten dan intensief bewegen? En dat er mensen zijn die zelfs meer zitten dan dat ze slapen? Ga zelf maar eens na hoeveel uur je zit op een dag:

  • Als je thuis komt na een lange dag werk en op de bank neerploft
  • Tijdens het avondeten
  • In de auto onderweg naar werk

Zomaar enkele voorbeelden waarbij je zit en het waarschijnlijk zelf niet door hebt. Naast gezonde voeding en voldoende nachtrust, vormt bewegen ook een cruciaal onderdeel van een gezonde levensstijl. Zuiver geeft jou enkele tips om bewuster om te gaan met beweging en je gewoontes om te gaan zitten.

1. Sta regelmatig op en beweeg

Deze tip is vooral gericht op mensen met een zittend beroep. Tijdens kantooruren heb je al snel de gewoonte om langdurig te blijven zitten. Om dit patroon te doorbreken is het goed om regelmatig je werkplek te verlaten en even op te staan. Haal regelmatig een kopje koffie of een glas water. Deze beweging zorgt ervoor dat je bloedsomloop op gang komt en je hartslag wat hoger komt te liggen. Tot slot voorkom je dat je spieren gaan wennen aan een onnatuurlijke houding. 

2. Breng jouw zitgedrag in kaart

Heb je wel eens in kaart gebracht hoeveel uur je zit per dag? De meeste mensen hebben dit nog niet eerder gedaan en zijn zich dan ook niet bewust van de verhouding tussen zitten en bewegen. Start morgen is met het in kaart brengen van deze verhouding. Het kan je helpen om jouw startpunt te bepalen en te werken aan een betere balans tussen zitten en bewegen.

Tip: sommige smartwatches hebben een functie waarbij je gewaarschuwd wordt als je te lang zit. Deze functie is vooral handig als je een zittend beroep hebt!

3. Je hoeft geen sportfanaat te zijn    

Iedereen weet dat regelmatig sporten gezond is voor je lichaam. Maar wat nou als je geen sportliefhebber bent en moeite hebt om jezelf te motiveren? Zorg er dan in ieder geval voor dat je elke dag blijft bewegen. Je bent hierbij niet verplicht om gelijk een sport te beoefenen. Pak bijvoorbeeld de fiets als je vertrekt richting werk of maak in je pauze een wandeling. Door deze vormen van bewegen toe te voegen in je levensstijl zorg je voor een verbeterde balans tussen zitten en bewegen.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook