Op deze 4 plekken hopen spanningen zich op in je lijf

Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Wanneer stress van korte duur is is er in principe niet heel veel aan de hand. Wanneer stress langer aanhoudt zal dit zich op allerlei plekken in je lijf manifesteren. Dit wordt in Amerika ook wel de ‘stress containers’ genoemd. Dit zijn plekken in het lichaam waar stress zich ophoopt wat zorgt voor lichamelijk klachten. Bij ieder mens uit stress zich op een andere manier, maar vaak wordt spanning op de volgende vier plekken waargenomen.

1. Nek en schouders

De nek en schouders zijn één van de meest voorkomende plekken waar spanning te voelen is. De pijn is bijna de gehele dag waar te nemen en bij iedere beweging te merken. In de meeste gevallen merk je ook dat je minder mobiel bent en je hoofd minder makkelijk kunt bewegen. Het draaien en knikken van je hoofd is pijnlijk. Soms komt het ook voor dat de pijn vanuit de nek doorstraalt richting de schouders. Dit heeft allemaal te maken met de spierspanning op de nekspieren en de spieren in de schouders.

2. Kaak en gezicht

Het zijn misschien niet de plaatsen waar je het direct verwacht maar je kaak en je gezicht zijn ook plekken waar stress valt waar te nemen. De spieren in je kaak en rondom je mond en ogen reageren vrijwel direct op stress door zich aan te spannen. Merk je dat je hier af en toe last van hebt? Wat helpt is de spanning weg gapen, met je mond wijd open. Het gaat hierbij niet om een diepe uitademing, maar om de beweging die je er met je mond mee maakt.

3. Maag en darmen

Veel mensen ervaren bij stress een vertaling naar hun maag en darmen. Vaak uit zich dit dan in een vervelende buikpijn. Een veeleisende baan, een druk gezin met kleine kinderen of een verhuizing kunnen voorbeelden zijn van situaties waarbij stress zich ophoopt in het lichaam. Hierdoor kunnen stresshormonen andere functies in je lichaam verstoren. Een voorbeeld hiervan zijn de functies van de maag en darmen. Het stresshormoon noradrenaline zorgt onder andere voor een tragere spijsvertering wat vervolgens weer direct effect kan hebben op maag en darmen.

4. Koude handen

Merk je dat je regelmatig koude handen hebt? Dan zou stress wel eens de boosdoener kunnen zijn. Als reactie op stress maakt het lichaam automatisch adrenaline aan. Deze stof zorgt ervoor dat bloedvaten samentrekken en door de afnemende bloedstroom kunnen handen koud aanvoelen.

Lees ook: Cortisol verlagen

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook