Mediterrane salad jar

Ben je ook een beetje klaar met het broodje kroket uit de kantine op je werk? Gun jezelf eens een echt lekkere en gezonde lunch die je ’s ochtends voor je naar je werk gaat in een kleine 10 minuten zo in elkaar hebt gezet en die je gemakkelijk meeneemt. Een salad jar, ofwel een salade in een potje. Gevolgen van het meenemen van zo’n heerlijke salad jar:

  1. Jij voorziet je lichaam van een perfecte dosis voedingsstoffen, hebt geen last van een after lunch dip en gaat vol nieuwe energie de middag in.
  2. Blikken van collega’s, lees: grote ogen en hoofden die jouw kant opdraaien tijdens de lunch.
  3. Opmerkingen van diezelfde collega’s: “Ben je op de gezonde tour? Dat heb jij toch niet nodig? Nou kijk je zeker op ons neer met ons broodje kaas” en tot slot de vraag: “Heb je dat zelf gemaakt? “.

Ja dus, 10 minuutjes, hoppa, kind kan de was doen. Het fijne aan een salad jar is dat je hem, net als een cocktail, kunt shaken, zodat de dressing gemakkelijk door de hele salade verdeeld wordt en je kunt hem ca. 2 dagen in de koelkast bewaren.

Dit recept uit The Green Kitchen at Home is een kleurrijke Mediterrane salad jar:

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1 rauwe chiogga-biet, geschild
  • 8 zwarte kalamata olijven, ontpit
  • 1 courgette
  • 2 vijgen of 8 pitloze druiven
  • 8 kerstomaten
  • 4 el groene pesto*
  • 2 el olijfolie
  • 8 gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
  • 70 g bonen uit blik (witte, borlotti- of kidneybonen), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 handenvol gemengde slablaadjes
  • 2 el citroensap

Was alle verse groente en fruit. Snijd het bietje in dunne plakjes, halveer de olijven, snijd de courgette in lange slierten (evt. met een spiraalsnijder), snijd de vijgen in vieren en halveer de tomaten. Roer de pesto en olijfolie door elkaar om de pesto wat vloeibaarder te maken. Schep de pesto op de bodem van twee weckpotten. Zet de plakjes biet rechtop tegen de wand van de potten (staat leuk). Vul de potten met de olijven, artiskjokken, dan de bonen, courgette, het fruit en de tomaten en eindig met de slablaadjes. Voeg als laatste het citroensap toe. Schud voor je gaat eten de pot met het deksel gesloten zodat de pesto door de salade mengt. Genietze!

*Maak je groene pesto zelf door de volgende ingrediënten in een blender of met een staafmixer te pureren. De pesto blijft in een afgesloten glazen pot ongeveer 1 week goed in de koelkast:

  • 100 g verse basilicumblaadjes
  • 60 g grada padano of parmezaan, geraspt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teen knoflook, gepeld,
  • zeetzout en versgemalen zwarte peper

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook