Last van stress of spanning? Dit is het effect van een uurtje sporten op jouw geest!

Je leest en hoort het overal: sporten helpt tegen stress. Maar wat is er zo goed aan? Je voelt je door stress vaak al constant moe en sporten is in die situatie misschien het laatste waar je aan denkt. In dit artikel legt Zuiver uit waarom jij juist moet sporten tijdens een stressvolle periode.

Beter uitgerust door sporten

Probeer je eens in te beelden hoe jij je voelt na een uurtje sporten. Veel mensen voelen zich na het sporten ontspannen. De dagelijkse zorgen vallen van je af en je lijf is op een prettige manier moe en voldaan. Hierdoor zal je merken dat je de dag makkelijker op een ontspannen manier afsluit en makkelijker in slaap valt.

Krijg meer energie door sporten

Door te sporten verbeter je je uithoudingsvermogen en conditie. De werking van je hart, longen, bloed en bloedvaten verbetert en daardoor kun je meer zuurstof naar je spieren transporteren. Door regelmatig te sporten voel je je fitter en zit je beter in je vel. Ook kun je problemen beter aan, waardoor je weer minder stress krijgt.

Krijg meer energie door sporten Een boost voor je zelfvertrouwen

Een boost voor je zelfvertrouwen

Door regelmatig te sporten zal je vooruitgang merken in je kracht, lenigheid en coördinatie. In de loop van de tijd merk je bij jezelf een succeservaring. Je wordt gespierder, valt af of je krijgt meer energie. Langzaam kom je steeds dichterbij jouw doel. Dit geeft uiteindelijk ook een boost voor je zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Een beter humeur

Tijdens het sporten worden er in het lichaam diverse stofjes vrijgemaakt en geproduceerd. Onder andere door het stofje endorfine, dat er voor zorgt dat je vrolijk wordt, je stress wegebt en je stukken positiever wordt.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook