Koffie & Vochtbalans

Geniet jij ook zo van een goede cappuccino of espresso? No Problem! Bij dezen helpen we een fabel de wereld uit; koffie onttrekt géén vocht aan je lichaam. Veel mensen geloven dat koffie uitdroging kan veroorzaken. Deze fabel is afgeleid van het feit dat pure cafeïne een kortdurend licht diuretisch effect heeft (een iets snellere vochtafdrijving, geen grotere hoeveelheid vocht). Echter, koffie bestaat voor meer dan 95% uit water en dit doet het licht diuretisch effect van de in koffie aanwezige cafeïne volledig teniet.

Koffie telt dus gewoon mee met alle drinkvocht en helpt je lichaam goed gehydrateerd te blijven. Omdat cafeïne in grotere hoeveelheden vervelende effecten kan veroorzaken; denk aan hartritmestoornissen, trillen, slapeloosheid en een opgejaagd gevoel, is het verstandig om niet meer dan 3 koppen koffie per dag te gebruiken, of te kiezen voor decaf.

Check voor meer info: www.koffieengezondheid.nl

 

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook