Gezond en efficiënt thuiswerken doe je zo!

Veel mensen worden er momenteel mee geconfronteerd: thuiswerken. Heel Nederland wordt op dit moment verzocht om thuis te gaan werken in de strijd tegen het coronavirus. Thuiswerken klinkt voor veel mensen heel fijn. Je kan je eigen comfortabele kleding aan en je kan zelf je eigen werkritme een beetje bepalen. Echter is het wel van belang dat je verantwoord met je nieuwe werksituatie omgaat. Dus hoe doe je dat eigenlijk, productief thuiswerken? Zuiver geeft vandaag enkele tips.

Tip 1: Zoek een plek in huis waar je geconcentreerd kan werken

Waar je op kantoor misschien je eigen plek hebt waar je geconcentreerd kan werken, heb je thuis veel plekken waar je onbewust afgeleid kan worden. Ga bijvoorbeeld niet voor de tv zitten, zorg ervoor dat je huisdieren je niet constant af kunnen leiden en zoek daarnaast ook een plek waar het rustig is.

Tip 2: Zorg voor een goed en gezond ontbijt

Om geconcentreerd te kunnen werken is een goed ontbijt noodzakelijk. Dit klinkt logisch, maar bij veel mensen schiet deze gewoonte erbij in als je ineens een dag thuis moeten werken. Zorg er dus voor dat je begint met een goed ontbijt en dan pas je werkdag start. Die laptop kan ook best een half uurtje later aan.

Tip 3: Zorg dat je regelmatig pauze neemt

Als je tip 1 helemaal op orde hebt is het grote voordeel van thuiswerken dat je niet constant wordt afgeleid. Je hebt minder afleiding van collega’s en je kan je to-do lijstje makkelijker afwerken. Wetenschappers tonen in diverse studies aan dat je IQ en concentratievermogen door ‘afleiding’ en ‘onderbreking’ dramatisch afnemen. Het kost je ongeveer acht minuten voor je weer in dezelfde concentratie-modus terugkeert. Echter ligt er wel het gevaar op de loer dat je constant maar blijft doorwerken. Zorg dat je regelmatig een pauze neemt. Zet bijvoorbeeld een kopje koffie, loop even door je huis en vergeet niet om in de middag een lunch voor jezelf te maken.

Tip 4: Zorg ervoor dat je het gewone werkritme aanhoudt

Waar het bij veel mensen misgaat is het ontbreken van structuur. Bij thuiswerken ligt de verleiding op de loer om tot half 9 uit te slapen en om tussendoor huishoudelijke taken te doen. Stofzuigen, eten koken of met de kinderen spelen. Uiteindelijk ga je onbewust overcompenseren door je werk in de avonduren in te halen. Zorg daarom dat je eerst je werk afrond en dan gaat denken aan huishoudelijke taken.

Tip 5: Zorg dat je voldoende (sociaal) contact houdt met je collega’s

Er wordt veel geschreven over de nadelen van alle digitale technieken, zoals smartphones en apps. Echter zijn er zeker in tijden zoals dezen ook positieve kanten. De digitale technieken maken het mogelijk om in contact te blijven staan met je collega’s. Denk hierbij aan Facetime, Whatsapp groepen en Skype. Je wekelijkse overleg kan dus gewoon doorgaan!

Tip: vergeet niet om je ’s ochtends aan te kleden als je jouw werkdag begint. Het kan een beetje ‘awkward’ zijn als jouw collega’s je in je pyjama zien zitten!

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook