Gebruik je verstand en verhoog ontspannen je weerstand!

Al worden de dagen inmiddels alweer wat langer, we moeten de komende periode de warmte toch echt nog even zelf opzoeken. Voor de nodige warmte en ontspanning hoef je niet ver van huis. Een regelmatig bezoek aan de spa zorgt naast de nodige warmte en ontspanning ook voor een betere weerstand tijdens de bekende maanden met een R.

Een regelmatig bezoek aan de spa zorgt er voor dat we in een ontspannen sfeer wat extra energie op kunnen doen om hier onze natuurlijke weerstand mee te verhogen. Zo worden we wat minder vatbaar voor verkoudheid en griepverschijnselen. Juist in deze periode van het jaar heeft ons lichaam wat extra behoefte aan warmte. Hieronder beschrijf ik een aantal sauna’s die je de koude maanden door kunnen trekken.

Infraroodsauna

In deze cabine wordt je lichaam verwarmd door de infraroodpanelen om je heen. De kortgolvige infraroodwarmte dringt 3-5 millimeter door de eerste huidlaag, waardoor onderliggende bloedvaten uitzetten en de warmte tot een dieper niveau in je lichaam kan doordringen. De dieptestraling van de infrarood cabine helpt om verkoudheid en griep te bestrijden. Niet alleen de stofwisseling wordt gestimuleerd. Een regelmatig bezoek helpt spierpijn te voorkomen en blessures te genezen, heeft een therapeutisch bij gewrichtsaandoeningen en heeft bovendien een positief effect op het cholesterolgehalte in het bloed.

Finse sauna

Door een bezoek aan de Finse sauna wordt je ook blootgesteld aan grote warmteverschillen, waardoor je sneller afvalstoffen gaat uitzweten en je immuunsysteem verbeterd. In de sauna loopt je normale lichaamstemperatuur op met zo’n 2 graden celcius. Tijdens het afkoelproces daalt deze temperatuur weer. Op den duur raakt je lichaam gewend aan deze temperatuurverschillen waarbij je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor ben je minder vatbaar om ziek te worden. Let op: ik raad je af om naar de sauna te gaan als je (nog) koorts hebt.

Lees ook: sauna en verkoudheid

Kleurentherapie sauna

Niet alleen de warmte maar ook licht kan juist in de winterperiode belangrijk zijn voor mensen die lijden aan een zogenaamde ‘winterdepressie’. Licht levert een positieve bijdrage aan zowel je lichamelijke als geestelijke gesteldheid. In onze kleurentherapie sauna wordt door middel van verschillende kleuren het lichaam als het ware gestabiliseerd. De natuur gebruikt dit middel zelf ook om organismen in balans te houden. Kleuren hebben dus een positieve uitwerking op ons hele lichaam. Ze worden gezien door onze ogen en vervolgens verstuurd naar onze hersenen waar ze uiteenlopende gevoelens opwekken. Ons humeur, gedachten en ons algehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Kleur is dus uiterst essentieel voor genezing, welzijn en draagt positief bij aan onze weerstand.

In een volgende blog ga ik dieper in op de werking van licht en kleuren.

Geniet van je spa bezoek,

Michel Carpay

Bekijk onze sauna acties

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook