Een dagje spa heeft mij geholpen om terug in mijn ritme te komen

Iedere dag kwam ik thuis met het gevoel alsof ik een marathon had gelopen. Uitgeblust, lusteloos, en soms zelfs duizelig. Ik begon zelfs op te zien tegen afspraken met vrienden of familie. De mentale vermoeidheid was iets waar ik in het begin niet mee om kon gaan. De mentale vermoeidheid is minder gemakkelijk aan te pakken dan fysieke vermoeidheid. Het zit ‘m naast mogelijke mentale overbelasting, vaak in een stukje mindset, negatieve gedachtepatroon of perfectionisme. Omdat ik merkte dat de vermoeidheid invloed ging uitoefenen op zowel mijn werk als mijn privéleven besloot ik actie te ondernemen.

"Omdat ik merkte dat de vermoeidheid invloed ging uitoefenen op zowel mijn werk als mijn privéleven besloot ik actie te ondernemen."

Een dagje spa is niet de oplossing, wel het begin van herstel!

De dagen dat ik in een jaar verlof op nam en deze dagen gebruikte om zowel fysiek als mentaal te herstellen, waren op één hand te tellen. Eigenlijk zat ik in een sneltrein zonder eindbestemming. Door deze manier van leven wist ik ook niet meer hoe ik het beste kon ontspannen. Een bepaalde onrust in mijn lichaam zorgde ervoor dat ik maar door bleef gaan en amper naar mijn lichaam luisterde. Tot het moment dat ik besloot om eens uit mijn ‘comfortzone’ te stappen en iets te doen wat ik eigenlijk nog nooit had gedaan. Ik reserveerde een dagje spa.

Vijf uur lang geen telefoon, verschillende sauna’s en baden en een bedje in de relaxruimte zorgde ervoor dat ik voor het eerst sinds tijden weer een ontspannen gevoel had. Een gevoel dat ik al tijden niet had ervaren. Ik wil niet zeggen dat een spa dag dé oplossing is om mentale vermoeidheid te verhelpen, maar het heeft mij wel geholpen om in een nieuw ritme te komen. Sinds januari dit jaar ga ik elke laatste vrijdag van de maand naar de sauna. Een vast moment in de maand waardoor ik mijzelf verplicht om totaal te ontspannen.

" Vijf uur lang geen telefoon, verschillende sauna’s en baden en een bedje in de relaxruimte zorgde ervoor dat ik voor het eerst sinds tijden weer een ontspannen gevoel had."

Ik combineer een spa dag met een nieuwe lifestyle

Zoals ik al eerder aangaf was een spa dag niet de oplossing maar wel één van de middelen om in een nieuw en gezonder leefpatroon te komen. Naast het structureel bezoeken van de spa heb ik meer dingen in mijn leven aangepast. Denk hierbij aan meer lichaamsbeweging. Ik sport nu twee keer per week waardoor ik merk dat ik beter in mijn vel ben gaan zitten. Daarnaast kijk ik een uur voor het slapen niet meer op mijn telefoon. Hierdoor merk ik dat ik beter slaap en ‘frisser’ opsta ’s ochtends. Tot slot probeer ik vaker een korte pauze in te lassen op werk. Ik heb een zittend beroep waardoor lichaamsbeweging gering is overdag. Door een korte pauze in te lassen, even te bewegen en niet naar een scherm te kijken merk ik dat ik beter de dag door kom.

Al met al zijn het geen ingrijpende veranderingen in mijn leven. Echter hebben deze veranderingen er wel voor gezorgd dat ik een stuk fitter, gezonder en gelukkiger ben geworden.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook