Een dagje meelopen met onze gastvrouwen

Met meer dan 100.000 bezoekers op jaarbasis kun je jezelf voorstellen dat onze gastvrouwen wel het één en ander meemaken in onze spa. Niet iedere bezoeker is bekend met huisregels, saunarondes en etiquette en dit kan soms tot grappige vragen of situaties leiden. Zuiver neemt je vandaag mee in de wereld van onze gastvrouwen. Lees hieronder enkele voorbeelden van vragen waar onze gastvrouwen mee te maken krijgen.

Kun je mij vertellen hoe laat de aflegging begint?

Wat je tijdens een spa dag echt niet mag missen is een opgieting. We merken dat steeds meer gasten bekend zijn geworden met opgietingen maar soms vergeten hoe dit in de saunawereld ook alweer genoemd wordt. Hieronder enkele verzonnen synoniemen:

  • Oplegging
  • Luilei (afkomstig van het woord löyly)
  • Aflegging
  • Afgieting

De juiste benamingen zijn opgietingen, aufguss of löyly.

Kun je mij vertellen waar de warme sauna is?

Zuiver beschikt over een breed aanbod aan sauna’s met ieder een andere temperatuur. Echter hebben ze wel allemaal één overeenkomst: Ze zijn allemaal warm. Dan is de vraag: "Kun je mij vertellen waar de warme sauna is?" natuurlijk een grappige vraag, maar onze gastvrouwen staan uiteraard voor iedereen klaar en zij leggen graag uit van welke sauna’s je allemaal gebruik kunt maken en welke temperatuur ze hebben.

Deze crème is niet bedoeld voor consumptie

Zuiver organiseert dagelijks diverse rituelen die elk andere kenmerken hebben. Zo wordt er regelmatig een crème uitgedeeld waarmee je jezelf kunt insmeren. Het komt wel eens voor dat deze crème wordt geassocieerd met yoghurt en dus geprobeerd wordt om te consumeren, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij willen je graag als tip meegeven om goed te luisteren naar onze gastvrouwen of saunameester bij het uitdelen van items. Zo wordt er bij de crèmes vermeld dat deze bedoeld zijn om jezelf mee in te smeren.

Het voetenbad

Het voetenbad is na het douchen het startpunt van de saunaronde. Wie voorafgaand aan de saunaronde een warm voetenbad neemt, bereidt het lichaam voor op het saunabezoek. Door het warme water stijgt de temperatuur van het bloed in je voeten. Dat zet zich geleidelijk door naar je hele lichaam. Het is dus de perfecte start van een heerlijk ontspannende saunasessie. Echter is het bad alleen bedoeld voor je voeten en niet voor het gehele lichaam. Af en toe merken wij dat gasten met het hele lichaam in het voetenbad gaan liggen, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook