Een bezoek aan de spa... the day after!

Bij een dagje ontspannen in de spa denk je in eerste instantie aan de dag zelf. Lekker opwarmen in de sauna’s, jezelf onderdompelen in één van de aromabaden of whirlpools of een boekje lezen in de relaxruimte om vervolgens helemaal ontspannen weer naar huis te gaan. Het effect van dit dagje ontspannen duurt echter veel langer en heeft meer gevolgen dan je denkt. Ook de dagen erna zul je merken dat je nog profiteert van dit dagje pure ontspanning.

Minder stress

Heb je dagelijks te maken met drukke werkdagen en veel deadlines? Het gehalte serotonine – een lichaamseigen stof die er voor zorgt dat je vrolijk en relaxed voelt – in je bloed neemt toe als je regelmatig naar de sauna gaat. De sauna heeft een ontspannen werking op je lichaam en geest en zorgt er ook in het dagelijks leven voor dat je rustiger met situaties omgaat.

Diepere slaap

Saunagebruik zorgt voor een diepere slaap, door het vrijkomen van endorfine – ook wel het gelukshormoon genoemd. Hoe meer endorfines, hoe gelukkiger en energieker je je voelt. Hoe meer je naar de sauna gaat, hoe meer je lichaam er aan went en hoe minder je het effect dus zult merken. Bezoek je de spa minder regelmatig, dan zul je merken dat je heel diep slaapt na je bezoek.

Meer weerstand

Door het gebruik van de sauna verbeter je je immuunsysteem en stimuleer je de bloedsomloop. Je lichaam maakt antistoffen aan door de heftige reactie op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Een (regelmatig) bezoek aan de sauna beschermt je tegen verkoudheid.

Minder vermoeide spieren

Door de verbeterde doorstroming van het bloed worden de afvalstoffen eerder afgevoerd en kan het bloed je gewrichten optimaal voeden. Daarnaast zorgt de afgifte van natuurlijke endorfines in de hersenen voor verlichting van de pijn.

Wil jij ook meer ontspannen door het leven gaan? Breng (regelmatig) een bezoek aan de spa en profiteer van alle voordelen!

Bekijk de jubileumdeals

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook