(Echte) mannen doen aan yoga: dit is waarom!

"Yoga? Dat is toch niets voor mannen!" Een veelgehoorde uitspraak als je aan een man vraagt of hij af en toe deelneemt aan een yogales. Gelukkig zien wij door de jaren heen steeds meer mannen deelnemen aan onze yogalessen. Yoga is meer dan een beetje rekken, strekken en stilzitten: er schuilt een complete levensfilosofie achter. Toch is er nog steeds een grote groep mannen die niet overtuigd is om deel te nemen aan een les. Zuiver geeft in dit artikel 4 redenen waarom zij yoga eens een kans moeten geven.

1. Je blijft rustig tijdens stressvolle situaties

Wanneer je regelmatig deelneemt aan een yogales zorgt dat zowel op korte als lange termijn voor meer ontspanning in het lichaam. Je bloeddruk wordt lager en daarnaast zal je merken dat je rustiger zal blijven in stressvolle situaties. Kort samengevat wordt het actieve zenuwstelsel tot rust gebracht.

2. Betere houding

Merk je in het dagelijks leven dat je soms last hebt van je nek, schouders of je onderrug? Dan kan het zijn dat je overdag een verkeerding houding aanneemt. Met yoga ligt de focus o.a. op de houding van het menselijk lichaam. Tijdens een les wordt geprobeerd de balans weer te herstellen waardoor de eerder genoemde klachten af kunnen nemen.

3. Je wordt sterker en leniger

Rekken, strekken en stretchen is een belangrijk onderdeel van het beoefenen van een sport. In principe kan je yoga zien als de basis voor je overige sporten en work-outs. Naast dat je leniger wordt zal je door de weken heen merken dat je steeds sterker wordt. In tegenstelling tot traditionele gewichtoefeningen, zorgt bij yoga je eigen lichaam voor de weerstand. Hoewel je waarschijnlijk niet zulke kollosale spieren zult krijgen als sommige body builders, zullen je spieren zeker sterker worden.

4. Je voorkomt er blessures mee

De kans is groot dat je momenteel al een sport beoefend zoals tennis, voetbal of fitness. Hoe dan ook, Yoga kan je een helpende hand bieden bij andere sporten. Doordat je lichaam flexibeler en sterker wordt door Yoga, heb je dus ook minder kans op blessures tijdens het sporten. Je bent met Yoga wat bewuster met je lichaam bezig. Je let op je postuur, observeert hoe je lichaam beweegt en je verkent de grenzen van wat je lichaam kan.

Benieuwd geworden naar wat Yoga voor jou kan betekenen? Bekijk dan ons huidige yoga aanbod.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

8 sauna’s, 2 restaurants, bubbelbaden en veel meer!

Reserveer online en betaal op locatie!

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook