Dit is waarom je vaker een vrije dag moet nemen

Ken je dat gevoel? Dat je jezelf schuldig voelt als je een vrije dag opneemt? Of dat je bewust je vrije dagen niet opneemt zodat je die dagen mee kan nemen naar volgend jaar? Onbewust wordt rust hierdoor een ondergeschoven kind. Zeker als je bedenkt dat we in samenleving leven dat draait om presteren, wat automatisch werkdruk en stress met zich meebrengt.

Ons brein heeft soms wat ‘downtime’ nodig

Vaak wordt er gedacht dat als we een dag niet werken ons brein automatisch ook tot rust komt. Dit is echter niet het geval. Op het moment dat we werk loslaten zijn we voornamelijk bezig met het vastleggen van herinneringen, wordt het verleden doorgrond en wordt er gezocht naar oplossingen voor problemen die op dat moment spelen in je leven. Het is daarom belangrijk om zowel lichaam als geest rust te geven en bewust bezig te zijn met het ontspannen. Je geest heeft namelijk net zoveel rust nodig als het lichaam.

3 gouden tips

1. Denk niet te licht over het nemen rust. Ontspanning en rust zijn namelijk erg belangrijk in het leven en neem het daarom serieus.

2. Zorg ervoor dat rust en ontspanning onderdeel gaan vormen je dagelijkse patroon en structuur. Plan bijvoorbeeld vaste tijdstippen waarop je een rustmoment inplant. Plan daarnaast vaste vakantiedagen in die in het teken staan van ontspanning.

3. Niet iedereen houdt van bankhangen, yoga of bijvoorbeeld een dagje spa. Probeer te ontdekken welke manier van rust jou het meeste oplevert.

93 % van de klanten beveelt ons aan.

Een zwembad, diverse binnen -en buitenbaden en een prachtige tuin

Online of telefonisch reserveren is verplicht

Het meest ontspannende dagje weg in Amsterdam!

We hebben het altijd heerlijk naar ons zin bij Zuiver. Zeker met mooi weer is het ook prima vertoeven in de tuin.

Hellen, via The Feedback Company

Ik kom al een aantal jaren bij Spa Zuiver en ben nog steeds lyrisch. Zolang ik volledig zen naar huis ga, blijf ik jullie vaste klant. Ga zo door!

Y.G. Hogeling via The Feedback Company

Elke maand komen we terug voor een goed diner en een heerlijk avondje in de sauna.

Hele vriendelijke en relaxte sfeer, prettige omgeving en aardige en professionele medewerkers. Heerlijke massages gehad. Ik kom regelmatig voor diverse behandelingen en het is altijd goed én schoon!

Roos Jacobs, via The Feedback Company

Gisteravond met 2 vriendinnen naar de Spa geweest. Heerlijk gegeten en genoten van het opgieten en de sauna’s. Super, zeker voor herhaling vatbaar!

Jolanda Luppers, via Facebook